Мъж се обърна към съда с нестандартно желание

25 октомври 2020 07:26   4851 прочита


  

 
Жител на Украйна се обърна към Киевския съд с искане да задължи Министерството на здравеопазването на Украйна да му предостави руската ваксина срещу коронавируса Sputnik V. 

Както обясниха от пресслужбата на съда, ваксината е необходима на украинеца, за да избегне заразяване с коронавирусна инфекция по време на местните избори, които между другото ще се проведат в страната на 25 октомври. 

Съдът разглежда възможността за образуване на наказателно дело. 

Нека припомним, че Sputnik V е първата в света регистрирана ваксина срещу COVID-19, която е разработена от руски специалисти. 
Също така си струва да се добави, че украинският президент Владимир Зеленски преди това заяви, че няма да купува ваксини от Русия. 

Той обясни това с факта, че лекарството не е тествано в страните от ЕС или в САЩ. 

Има версия, че украинските власти могат да закупят руска ваксина срещу коронавирус чрез Европейския съюз, но цената ще бъде по-скъпа, пише e-zdravey 

Стана известно, че украински учени могат да започнат да разработват собствена ваксина. 

Между другото, днес над 41, 6 милиона души са заразени по целия свят. Повече от 1, 1 милиона пациенти са станали жертви на коронавирусна инфекция. 

По-рано Световната здравна организация заяви, че седмично се увеличават случаите на инфекция с коронавирус. Миналата седмица 2, 4 милиона души по света бяха заразени с инфекцията. 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар