Мъж плува 6 часа без прекъсване, за да избяга от Северна Корея

26 февруари 2021 12:56   4848 прочита


Севернокореец успя да се добере до Южна Корея, плувайки в продължение на 6 часа, за да заобиколи една от най-пазените граници в света, съобщи днес южнокорейски представител.

Подвигът на мъжа обаче предизвика поток от критики от страна на южнокорейските опозиция и  медии, стъписани, че беглецът не е бил засечен от  граничните сили на страната.

На няколко пъти плувецът  се е появил на охранителните камери, а движението му дори е задействало аларми, но това не е довело до залавянето му.
Когато за присъствието му най-накрая е било съобщено, са били нужни три часа, за да бъде спрян, пише Glas.bg.

Той е излязъл на брега  на източното крайбрежие, вероятно е плувал в продължение на около 6 часа, облечен с ватирано яке под водолазния си костюм.

Това облекло му е помогнало да не измръзне и да се  задържи на повърхността. Морските течения също са му били в помощ, каза представителят.

Източникът твърди, че беглецът е изоставил цялата си екипировка, преди да се промуши през дренажна тръба, преминаваща под бодливата тел, която на теория отрязва достъпа до морето в тази част от крайбрежието, предава Вести. В продължение на повече от 3 часа, той се появил 8 пъти на камерите за видеонаблюдение, а звуковите аларми са се включили на два пъти. Въпреки това, войниците, които отговарят за охраната на границата, не са го забелязали.

Когато издирването му започнало, на граничните сили били нужни 3 часа, за да го намерят.

Длъжностни лица потвърдиха, че беглецът, вероятно цивилен, е изразил желание да дезертира.

Южнокорейската армия призна, че военните не са спазили процедурата и обеща да подсили устройствата за наблюдение.

 От 1953-та година около 30 000 севернокорейци са избягали от бедността и репресиите в КНДР в Република Корея.


Още за: плуване   мъж   вода   Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар