Мъж намери отровна змия в маруля от супермаркет 

16 април 2021 07:12   10976 прочита


Мъж намери отровна змия в маруля от супермаркет 
 

 
Алекс Уайт мислел, че вижда голям червей да пълзи в найлоновия плик, в който била марулята, купена от супермаркет в Сидни, докато не видял змийския език. 

"Напълно откачих, когато видях малкото езиче, започнах да се суетя, осъзнах, че е змия, защото червеите нямат езици", разказа Уайт. "Определено изпаднах в паника". 

Змията била отровна, от вида бледоглава змия, която според властите пропътувала в найлоновата опаковка на салата Ромен повече от 800 километра до Сидни от предприятие за опаковки в гр. Таумба, Куинсланд. 

Студенокръвното животно вероятно е било изпаднало в ступор от пребиваването във фризери. Уайт купил салата с опакованата в нея змия от магазин от веригата "Алди" в Сидни в понеделник вечерта, прибрал я в раницата си и я отнесъл у дома си, придвижвайки се на велосипед. 

Уайт и приятелката му Амилия забелязали влечугото, когато салата вече била разопакована в кухнята им. Те побързали да изхвърлят марулята и змията в пластмасова кутия с капак и незабавно повикали спешна помощ. 

От веригата супермаркети обявиха, че разследват как змията е попаднала в магазина. 

Специалистът по влечугите в отряда за спешна помощ Гари Патисън каза, че макар да била по-малко от двадесет сантиметра на дължина, змията била силно отровна, пише novini. bg. Той се грижи за влечугото, докато не бъде върнато в Куинсланд следващата седмица. 

"Това е първата змия, която виждам в запечатана опаковка на хранителен продукт. Постоянно обаче намираме жаби", каза Патисън. 

 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар