Момиче оцеля повече от 24 часа под развалините в Бейрут 

11 август 2020 06:22   1901 прочита


  

  
24часа след експлозията в Бейрут спасителните екипи губят надежда, че ще открият живи хора под развалините на сградите. Докато продължават да копаят те попадат на детска глава. Спасителите успяват да изровят 12-годишната Дана Омар от развалините на сграда, която се намира близо до пристанището. 

През това време хора на улицата отчаяно търсят близките си и се опитват да почистят улиците от развалините от експлозията, която уби повече от 145 души и рани повече от 5000. Появата на Дана е рядък лъч надежда и щастие в тези мрачни дни за Бейрут. Нейният баща Ахмед не спирал да обикаля болниците и моргите и да разговаря с пожарникарите, полицаите и силите за сигурност, търсейки дъщеря си. 

Малко след взрива Ахмед научава, че всички от семейството му са загинали, само тялото на Дана липсва. Така той започва отчаяното си търсене. Повече от ден по-късно той за последен път се връща на мястото, където сега се намират останките от дома му. Всъщност, Ахмед е първият, който я забелязва. 

"Той я откри сред останките. Цялото семейство на Ахмад умря и той е съсипан. Не е проронил и дума след трагедията", казва семейна приятелка. 

Видео от спасителната акция показва усилията на хората да стигнат до Дана сред развалините, чува се и нейният плач. Момичето е тежко ранено и се лекува в една от болниците в Бейрут. 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар