Момиче фалшифицира, че е болно от тумор, за да се добере до известни личности и пари 

21 септември 2020 07:40   2909 прочита


 
Фондацията "Вярвай в магията", създадена от Меган Бхари през 2012 година с цел подпомагане на тежкоболни деца, е затворена след разследване за източване на средства. Установени са липси от около 400 000 паунда, след проверка на Комисията за благотворителност. 

Събитията следват разследване на частен детектив, нает от родители на онкоболни деца, следили дейността на организацията. Разследването започва година преди смъртта на Бхари през 2018 година. 

Самото момиче е обвинено в това че, лъже за раково заболяване, с което подвежда много знаменитости да дарят огромната сума от над 2 000 000 паунда по сметките на фондацията. Сред дарителите са групата One direction, Тейлър Суифт, Ед Шийрън и други. 

Фондацията е създадена, докато Бхари е ученичка. Тя казва че чрез нея иска да помогне на онкоболни деца. 

Още при първите опити за набиране на средства за лечение в САЩ, специалисти са озадачени, въпреки прегледите не откриват нищо заплашинелно. Притеснява ги също и факта, че момичето използва тежки опиати. 

Подозрителното в ситуацията е че смъртта ѝ е вследствие на сърдечен пристъп, свързан с установено чернодробно заболяване, а според лекарите няма следи от туморно образувание. 

Още при разказите на Меган Бхари за лечението ѝ родители на болни деца започват да подозират измама. 

Друго, което привлича вниманието им, е липсата на детайли за лечението на момичето по време на кампаниите ѝ за набиране на средства. 

Една от майките разказва: "Нашите собствени деца преминаваха през най-ужасяващото заболяване и през най-тежкото лечение, което може да си представите. Нещо в нейните думи не ми звучеше точно. " 

Наетият частен детектив открива друго сериозно несъответствие. Меган Бхари е отсядала в Уолт Дисни Флорида след пътешествие с круизен кораб, по време на пътуване, което е запланувано за лечение. 

Разследващият заснема снимки, на които момичето е в добро настроение и сама бута количка с куфари. 

По същото време за състоянието и благотворителната организация споделя: "тялото ѝ е минало през огромно напрежение и е изнемощяла". 

В същата година Благотворителната комисия започва разследване на "Вярвай в магията", сметките на фондацията са замразени, като причина са посочени "многобройните оплаквания" от граждани. 

Разследващите разкриват тегления на 133 000 лири направени до ноември 2015 - та и още 156 000 лири изтеглени следващата година. Между декември 2015 г. и май 2016 г. близо 110 000 лири са преведени на довереници. Те са подведени под отговорност за „неправомерно поведение и лошо управление“, което се явява и престъпление. 

Миналата седмица Благотворинелната комисия решава да закрие организацията "Вярвай в магията". Останалите по сметките средства са предадени на Round Table Children's Wish. 

Меган Бхари е заподозряна посмъртно, че е фалшифицирала онкологично заболяване. На майка ѝ Джийн Обраян е наложена забрана за заемане на всякакви постове в благотворителни организации за срок от пет години. 

Обраян не е съгласна с обвиненията, които според нея очернят дъщеря ѝ. 

Тя пише в социалната мрежа:"Никой не е обичал Мег повече от мен. Направих всичко по силите си, за да направя живота и толкова прекрасен и толкова щастлив, колкото заслужаваше да бъде. " 

По думите ѝ двете са работили неуморно за разрастване на организацията, а за всякакви грешки относно управлението заявява: "Поемам пълна отговорност за всичко различно от перфектно администриране на дейността". 

За майката обвиненията са "напълно неверни и опустошителни". 

 
Превод: Glas. bg 

 


Още за: момиче   лъже   тумор   пари   Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар