Милиардер изгуби 1 млрд. долара заради сексистко изказване

18 октомври 2019 09:33   2114 прочита


Кен Фишър попадна под обстрел последите дни, след като направи поредица от неподходящи и сексистки коментари на конференция в Сан Франциско миналата седмица и сега това му струва клиенти и пари.

Фишър е основателят на Fisher Investments, фирма за управление на активи, която надзираваше около 112 милиарда долара преди конференцията.

Но след като говори за гениталии на сцената и каза, че да се опитваш да спечелиш клиенти е като "да се опитваш да влезеш в гащите на момиче", инвеститорите започнаха да се изтеглят от фирмата. До момента са изтеглени авоари заблизо 1 милиард долара, пише "Бизнесинсайдър".

Кметът на Бостън Марти Уолш обяви в сряда, че градът ще спре да работи с Fisher investments, като изтегли пенсионни активи на стойност 248 милиона долара от фирмата.

В писмо кметът заяви, че коментарите на Фишър демонстрират "дълбока липса на преценка" и в резултат "Бостън няма да инвестира в компании, ръководени от хора, които се отнасят към жените като към стоки".

Междувременно CNBC съобщи, че щатът Мичиган изтегля 600 милиона долара от пенсионния си фонд от фирмата, а Бордът за пенсиите на Филаделфия ще изтегли 54 милиона долара.

CNBC добави, че Fidelity Investments, една от най-големите компании в САЩ за управление на активи, ще преразгледа решението си за своите вложения на стойност 500 милиона долара.

„Ние сме много загрижени за крайно неподходящите коментари на Кенет Фишър“, заяви говорителят на Fidelity Винсент Лопорчио пред CNBC. „Изразените от него мнения не съответстват по никакъв начин на ценностите на нашата компания.“

Фишър коментира пред Markets Insider: „Някои от думите и фразите, които използвах по време на неотдавнашна конференция, за да направя определени сръвнения, бяха очевидно грешни и не биваше да ги правя.“

Той добави: „Разбирам, че този вид език няма място в нашата компания или индустрия. Искрено се извинявам“.

Fisher Investments все още не е отговорила на искания коментар относно загубата на клиенти./economic.bg/

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар