„Мамо, ще умра ли?“: 5-годишното момче се разболява коронавирус, а майка му разказва как протича битката

27 март 2020 12:15   34045 прочита


30-годишна майка от Уорчестършир, Лорън Фулбрук казala, че нейният "напълно здрав" 5-годишен син е страдал от коронавирус. Тя разказала какво предхожда диагнозата и как протича борбата срещу опасното заболяване, но също така призовала всички да останат у дома. Лорън установила, че симптомите на нейния син Алфи при COVID- 19 са температура около 40 градуса и повръщане. Майката от Великобритания споделила история във Facebook, където искала да привлече вниманието на всички родители, но и на тези, които нарушават превантивните мерки.

Една от случките, които тя описала в публикацията, била тази, в която Алфи лежал в болничното легло и попитал: "Мамо, ще умра ли?" „Коронавирусът не е шега. Спрете да застрашавате не само себе си, но и живота на другите, защото искате да отидете на кръчма, ресторант или се нуждаете от 7 пакета с 24 ролки тоалетна хартия. Като човек от семейство с позитивен за коронавируса видях ефекта му ”, написала Лорън и продължила: „Трябваше да гледам как моят 5-годишен син губи цялата си енергия и не може да се движи, да яде, да пие и дори уринира. Температурата му не беше около 40 градуса и той повръщаше.

Гледах как халюцинира и плаче от главоболие. " Лорен отбелязала, че един от най-трудните моменти е денят, в който са се появили първите симптоми - на 16 март. "Нивото на кръвната му захар беше само 3,7, броят на вдишванията от 18 до 29, сърдечната честота 180, той се изпотяваше, трепереше, губеше въздух, беше чувствителен към светлина." Майката споменала, че не споделя историята за да породи публично състрадание. Тя цели да инфрмира, хората за опасността от заболяването. Лорън споделя, че синът й не бил приет веднага в болница, чак след като състоянието му се влошава, медици го приемат за лечение.

"Същата нощ той повръщаше, халюцинираше, плачеше, държаше главата си и имаше болка в очите, след което спешна помощ пристигна и го закара в болница." Лорън останала със сина си в болницата за четири дни, след което той бил освободен за домашно лечение. Алфи се чувствал по-добре „Той все още се възстановява, но днес за първи път търсеше храна и играеше малко. Кашлицата все още е лека, но се чувства по-добре ”, пише майката и добавя, че 18-месечната й дъщеря също е болна, но състоянието й е много по добро от това на Алфи.

tocka.com.uk

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар