Македонски учебник: Бугарите по произход са турци, татари, монголи 

25 октомври 2020 07:08   5 коментара   6874 прочита


 

"Ще ви кажа как започва урокът за България за малките деца в Македония. До 50-те години бяхме българи, след 50-те приеха сръбското – бугари, което звучи грубо, обидно. Дословно ще ви цитирам първото изречение: „Бугарите са номадско племе, занимавало се с грабителство, а по произход са турци, татари, монголи“. Още в първото изречение има шест негативни думи. Номади – т. е. скитници. Грабители – т. е. бандити. Племе, а не народ. Турци, татари, монголи.... Шест негативни думи. С тези шест негативни думи растат децата в Македония от 75 години. Как искаме тези деца като пораснат да ни обичат? " Това каза за предаването "Брюксел 1" проф. Кирил Топалов, член на Смесената българо - македонска историческа комисия. 

"Освен това, непрекъснато се говори за „фашистичката българска окупация“. Казвали сме на нашите колеги. Можем да ви засипем с киноленти, със снимки, с всичко, когато българската армия отива да освободи Македония от сръбското варварско робство тогава. Целият народ – с букети, цветя, деца, песни, музика ни посрещат. Те изкарват и училищата. Цар Борис отива без охрана след децата. Нито една снимка нямат, когато влиза сръбската армия и когато 80-те хиляди български войници се изтеглят по нареждане от там и нахлува една 52-хилядна сръбска армия, която унищожава всичко българско", коментира работата на македонските си колеги проф. Кирил Топалов. 

"Занимаваме се отдавна с учебниците. Ние ги запитахме, защото тези неща ги приехме преди две години. Казахме им – покажете, какви стъпки сте направили, за да промените тези нелепости във вашите учебници, а има и други. Нищо не са направили. Къде е писмото до вашето просветно министерство, че предлагате в следващите учебници да има промени? Няма такова писмо, няма такива предложения. Следователно, те не правят абсолютно нищо", категоричен е в оценката си проф. Кирил Топалов. 

5 коментара
25 Октомври 2020 09:24 | Енженер
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

То по скоро те с грозните им безформени лица изглеждат като чудовища..... ае жените са що годе добре доста са с големички гърди, ма мъжете се ебати грозниците честно.... МАКЕДОНИЯ Е ТЕРИТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ..... тва че те са дебили дето си искаха с югославия си е техен проблем.... ние знаем историята и все повече мразим македонците.... тези наши братя и сестри продали се на сръбите и също трябва да не забравяме че сръбите са наш влаг в историята от край време..... така че СРЪБЕ НА ВРЪБЕ


25 Октомври 2020 10:59 | Хигиенистка
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Чертите на повечето са по към хърватско и сръбско .Красиви са и мъжете и жените .Това което пише е верно .Голям процент от петричани са с големи широки глави така наречените помашки това е от смес някаква продобни глави имат в определени крайща на Турция .Другите са индийско цигански и жълтите цигани с дръпнатите очи .Процентс на синеоки е много голям при положение, че прабългарина е бил доста тъмен, леко жълтеникав с тъмни очи. Българи е трудно да се каже .На нашата територия е съвкупност от племена като най ярко са останали следи от Османската империя. А и територията след 1989 година е почти разпродадена под формата на хотели,. заводи .Ще дойде време те ще бъдат трансформирани е жилища и населени кой знае с какви, който ще раждат. И така лека полека ще се образува някаква друга племена група, която ще изтласка сегашната в друга част на света. Така било от създаването на света. Странставиащи племена едно глобално село, както определи Европейския съюз след падането на комунизма.


25 Октомври 2020 11:03 | Купидон
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Мешете се е. ете се кой с коя кръвна група му стане. Другото са бръштолевения на тъпи, мързеливи човечета на хранилка при някой асдисал крадемул от държавни пари.


25 Октомври 2020 11:42 | Стефанов Мак.
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Ако бяхме например Гърция, при тези думи везнага щяха да бъдат анулирани всички български паспорти на макетата...


26 Октомври 2020 18:53 | БГ
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Тия само тупат топката и печелят време Чакат момента да влезат някак си в ЕС и тогава ще развалят и договори и споразумения с нас и ще си запеят старата песен Браво на гърците Ето така се прави политика Български политици четете историята и се научете вече РАЗБЕРЕТЕ-те вече не са ни братя Те ни МРАЗЯТ
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар