Македонците вече не са ни братя, а братовчеди 

22 септември 2020 09:21   3 коментара   4344 прочита


 
Македонците вече не са ни братя, а братовчеди 

Македония е била част от България. Това коментира пред Би Ти Ви проф. Кирил Топалов. 

От всяка война двете страни излизат еднакво победени, добра война за народите няма, смята той. Войните са като боксов мач според него, като изтъкна, че и двамата боксьори са еднакво бити. 

След независимостта страната ни започва да функционира самостоятелно. И българите в Македония са считали Фердинанд за свой цар. 

Хората в Северна Македония вече са ни братовчеди, по думите му, а не братя. За проф. Топалов е странен протестът в Македония за защита на Гоце Делчев като македонец. 

 

Очаква се до началото на октомври да има среща българо-македонската комисия 

Според архивите Гоце Делчев използва думата македонец в регионален контекст. Македонците разчитат, че ще отстъпим по темата за Гоце Делчев. 

Дали ще спънем Северна Македония по пътя към ЕС е въпрос на държавна политика. През декември трябва да се произнесем по темата. 

3 коментара
22 Септември 2020 11:50 | Някакъв
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

България трябва да отказва подкрепата си за Северна Македония за членство в ЕС докато там не изгонят или опандизят сръбските агенти. На ход е българското правителство. Това тяхното е токсична омраза, подклаждана от провокатори.


23 Септември 2020 00:07 | Стефанов Хю.
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Няма да ги спънем зананикъде! Факт е, че ние сме страна с ограничен суверенитет и най-вече във външната политика. Един телефон от биг Брадъра на запад и сме изули гащи...


23 Септември 2020 07:24 | 222
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

tova sa srabski mekereta
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар