Лекар давал смъртоносно лекарство на пациенти с К-19, за да... освободи легла 

30 януари 2021 08:58   4771 прочита


  

 
Ужасно обвинение: главен лекар умишлено инжектира пациенти с коронавирус със смъртоносно лекарство, за да освободи леглата в отделението. Според прокуратурата, с оглед на драматичната ситуация в клиниката, по този начин той искал да помогне. 

Карло М., главен лекар в болница Montichiari в Ломбардия, Италия, беше арестуван в понеделник вечерта. Съобщава се, че през март 2020 г. той умишлено е инжектирал пациенти с коронавирус с упойка, което е довело до смъртта им. По този начин той искал да освободи леглата в клиниката и да улесни живота на персонала. 

В момента Карло М. е под домашен арест и е отстранен от длъжност. Двете предполагаеми жертви на лекаря вече са ексхумирани, пише focus. de. Експертите са открили парализиращо мускулите лекарство, наречено сукцинилхолин, и упойка пропофол. И двете лекарства се използват, когато се изисква изкуствена вентилация. В противен случай те могат да доведат до смърт. Известно е, че мъртвите (на 61 и 80 години) не са били вентилирани механично. В допълнение, употребата на сукцинилхолин и пропофол не е записана в техните медицински записи. 

Болницата Montichiari: Има две обяснения 

Лекарите в болница Montichiari имат две теории, които биха могли да изяснят ситуацията. Първо, с посочените две лекарства, лекарят е искал да даде възможност на пациентите да умрат в съня си. Много пациенти с коронавирус са починали в агония, без да получават достатъчно кислород. „Уверени сме, че той е използвал тези лекарства само за пациенти, които не са имали повече от час живот“, се казва в изявлението. 

Втората теория е, че Карло М. е искал да направи изкуствено дишане на двама пациенти, но мъжете са починали. Много научни изследвания показват, че "внезапно и много бързо влошаване" често се наблюдава девет дни след появата на първите симптоми. 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар