Лабораторията, която се опитва да съживи мъртвите 

21 януари 2022 07:12   4603 прочита


 

Научна фантастика или реалност? Лаборатория в Мичиган, САЩ, предлага алтернатива на ковчега и урната. 

Cryonics Institute предлага своите услуги на хора, които се считат за мъртви според модерните легални и медицински определения за смърт. Тези услуги включват замразяване на тялото с течен азот за да се предотврати декомпозицията и съхраняване на починалия. 

Криониката е науката за нискотемпературното запазване на хора и животни, чийто живот не може да бъде поддържан от съвременната медицина, с надеждата, че в бъдеще ще бъде възможно лечението и съживяването им. Криоконсервацията на хора или големи животни е необратима с днешната технология. 

Крионичните процедури започват няколко минути след спиране на сърдечната дейност, като се използват криозащитни вещества, за да се предотврати формирането на лед по време на криоконсервацията. Криониката се използва за запазването на хора след по-дълго следсмъртно отлагане, поради вероятността мозъчните структури, отговарящи за съхраняването на спомените и личността, да са все още запазени. 

Криоконсервацията е техника, която се използва сравнително често в друга сфера на медицината. Благодарение на нея можем да запазим и замразим ембриони, яйцеклетки и сперматозоиди. 

Cryonics Institute не дава гаранция на клиентите си за бъдещото им съживяване, а по-скоро им дава възможност да се възползват от това чудо на науката, ако то бъде постигнато. 

Институтът вярва, че съживяването на хора и животни ще бъде реалност в бъдещето заради изключителното напредване в молекулярната биология и нанотехнологията, както и успешното съживяване след замразяване на малки видове насекоми. 

Към момента не е имало подобни успешни опити с бозайници. 

Цената на тази алтернатива на смъртта е 28 000 долара, след като смъртта е настъпила. Възможно е човек на средна възраст (в добро здраве) да започне да предплаща на месечни вноски в размер на 30 долара. 

Най-старият замразен пациент в момента в Cryonics Institute е д-р Джеймс Бедфорд, който е криоконсервиран от 1967 г. 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар