Компания праща бременна жена в Космоса, за да роди първото извънземно бебе

15 януари 2019 09:23   2429 прочита


Представители на холандската стартъп компания „SpaceLife Origin” обявиха публично намерението си да изпратят бременна жена в Космоса, която да роди в земна орбита първото в историята „извънземно” дете, пише Блиц. Това ще бъде направено изцяло за нуждите на науката, защото учените се опасяват, че в бъдеще нашата планета ще стане непригодна за живот и ще се наложи, за да оцелеем като раса, да колонизираме други небесни тела.

Човекът ще трябва да се научи да се размножава извън пределите на Земята и първа стъпка към това, според холандските експерти, ще стане изпращането на жена в напреднала бременност в Космоса, която ще трябва да роди в условията на нулева гравитация. Макар това да изглежда почти откачено, особено предвид факта, че нашата цивилизация е далеч от космическите пътешествия, от „SpaceLife Origin” са уверени в успеха на своята мисия.

Егберт Еделброк, един от ръководителите на компанията, твърди, че ако жените се научат да раждат в Космоса, нашата раса ще е застрахована в случай, че Земята бъде връхлетяна от смъртоносен катаклизъм. Да си представим, че на Марс се появи колония от земляни, а след това животът на нашата планета бъде унищожен. Новите обитатели на Червената планета ще бъдат принудени да възродят човешката раса далеч от разрушените си домове, давайки нов живот в съвършено различни условия.

Полетът на „SpaceLife Origin” е планиран за 2024 година. В следващите 5 години специалистите ще направят куп експерименти, благодарение на които да успеят да осъществят безумната си към момента идея.

Няколко частни космически компании вече са изявили готовност да транспортират бъдещата родилка и лекарски екип в земна орбита. Подобно мероприятие може да бъде финансирано от състоятелни меценати, заинтересовани от развитието на науката.

За експеримента си изследователите смятат да изберат млада и здрава жена доброволка, която вече е раждала. Тя ще трябва да зачене в строго определено време. Бъдещата майка ще премине нужното обучение и тренировки, а 8 месеца преди планирания полет ще забременее.

Между другото, предстои да се определи какво гражданство ще получи новороденото. До момента получаването на гражданство е свързано с това на територията на коя държава се е родило бебето. Изглежда, че това ще бъде първият гражданин, който принадлежи на цялата планета.

Мнозина специалисти се отнасят скептично към идеята на „SpaceLife Origin”. При изстрелване на ракета гравитацията, на която са подложени космонавтите, е до девет пъти по-висока от нормалната и няма как да се прогнозира как това ще се отрази върху здравето на майката и бебето. Самата безтегловност също ще се превърне в огромен проблем. И накрая, родилката и бебето й ще трябва да се върнат на Земята, което със сигурност донесе от натоварване на организма на майката и бебето. За групата акушери, които ще придружават родилката, все още никой не говори./jenata.blitz.bg


Още за: компания   жена   Космос   Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар