Колко милиона лева са похарчили украинските бежанци у нас?

09 май 2022 13:39   2814 прочита


"Самите бежанци като нетен брой ще стигнат украинските туристи от 2019 г. по брой нощувки. Към момента са похарчени над 32 млн. лева у нас от украинските бежанци, неофициално обаче се смята, че са 100 млн.", това заяви Илин Димитров, председател на парламентарната Комисия по туризъм.

По думите му екскурзоводи без лиценз няма да могат да правят екскурзии при новата туристическа полиция. "Целта е да се изсветлят процесите в туризма и да се направи прозрачен секторът. Нерегламентираните превозвачи няма да правят превози и всичко това ще бъде регламентирано. Полицията ще пази легално работещите в туризма. Този орган ще установява нарушенията, вместо сегашните 11", обясни той в интервю за Нова. 

Според него тази полиция ще дункционира из цялата страна, а правилата й ще бъдат изрично описани. "Законът ще бъде приет тази година. Догодина ще имаме ефективен механизъм за контрол в туризма", посочи Димитров. И допълни, че приходите от членски внос заедно със средствата от публично-частно партньорство ще бъдат разходвани за реклама и обучения.

За него има две цели за летния сезон - да се привлекат най-вече туристи от близки на България страни, а след това и от по-далечни дестинации. /гласнюз.бг


Още за: пари   бежанци   Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар