Кой е човекът, спасил Ухан: Този лекар наредил градът да бъде затворен и така станал герой

28 март 2020 14:58   5992 прочита


 

Д-р Йонг Наншан свършил най-важната работа - 50 милиона души в провинция Хубей дишат с пълни дробове.

Преди няколко дни в провинция Хубей бяха премахнати ограниченията за движение, а последните жители на Ухан ще бъдат поставени под карантина до 8 април. Животът се завръща! Д-р Йонг Наншан, епидемиолог и пулмолог, помогнал за дишането на 50 милиона жители на тази част на Китай.

Вирусът COVID-19 бе победен само, защото забранил всяко движение в най-уязвимия район, като изискваше хората да бъдат поставяни в строга изолация 24 часа на ден.
.

Д-р Наншан е на 84 години, въпреки че всички биха му дали поне 30 по-малко. Заради всеки ден упражнения, мускулите му се подчертават като на културист. Професорът от университета в Гуанджоу е пенсиониран отдавна, но китайските власти са били прави, когато са решили да го включат отново. Разклатеното доверие на служителите на Ухан, които не казаха веднага, че новият вирус излезе извън контрол, трябвало да бъде възстановено.

Само героят доктор можел да убеди хората, които изпаднаха в паника, че те трябва да са в пълна изолация и че всичко ще бъде наред. Наншан не се страхувал да каже, че в ситуация, в която епидемия убива хората, няма значение кой ще бъде световният шампион по БВП, независимо дали Китай или САЩ. Той казал на властите, че няма да е добре, ако не го послушат. Всички в изолация, без изключение, било първото му послание.

"Какъв е смисълът? Смисълът е, че всички трябва да ядем, пием, дишаме ... Трябва да запазим всеки човек", казал Наншан.

tocka.com.mk


Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар