Кое е българското селце със 7 богаташи милионери и 61 жители

28 септември 2020 06:45   5054 прочита


  61 жители обитават китното селце Мостово, Пловдивско. Сред тях, оказва се, има не само нормални, отрудени възрастни хора, но и 7 семейства – милионери. Село Мостово е живописно, високопланинско и с най-голям брой милионери на глава от населението, съобщава Нова телевизия. До населеното място се стига за около час и половина от Пловдив. Там живеят около 60 души. Един от тях е Иван Желев. Дълги години работил в града, но се пенсионирал млад и се върнал на село. „Тук сме малко хора. Ние сме най-младите пенсионери. Преди сме работили в града, сега нямаме работа там.

Тук си дойдохме, имаме си къщи, работим на центъра”, обяснява Иван Желев, жител на Мостово. Иван и колегата му Николай са майсторите на селото. Каквото се развали, те го поправят. Поддържат и тротоарите. „Искаме малко да възкръсне селото. Като минат през площада хората, да видят, че има живи хора в това село. Затова мъчим малко от малко да го подобрим”, обяснява Иван Желев. В средата на деня в селото е по-вероятно да срещнете мисирки, отколкото хора. Там лекар няма.

Няма и магазин. „Магазин има само в понеделник и петък. Подвижен магазин имаме. Докарват хляба и други продукти. Който, каквото му трябва, си взима”, обяснява Николай Ройнов. В селото имоти имат няколко бизнесмени, които притежават компании за милиони. Местните не се обиждат, че селото им понякога го наричат Милионерово. Част от богатите имат компании и заводи в Пловдив, другата част са направили къщи за гости в района, тъй като селото се намира в местността Кръстова гора.

Кметският наместник в Мостово един път вече разказал за седмината милионери, които имат имоти в селото, но си навлякъл техния гняв. Вече не иска да разказва кой какво притежава. А в Мостово, известно като Милионерово, животът продължава по един начин за богатите и по друг за бедните. 

 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар