Какви гуми поставят на най-бързите автомобили в света СНИМКИ

13 февруари 2020 10:55   3406 прочита


За собствениците на обичайни автомобили закупуването на гуми е често срещана необходимост, която, макар и да изисква парични средства, те не са извън рамките на нормалното. Съвсем различно нещо, обаче, се случва със собствениците на суперколи - ако им се прииска да покарат бързо на писта или да дадат газ на магистралата, рано или късно ще трябва да похарчат много впечатляваща сума за нови гуми.

Нека започнем с най-скъпия и бърз сериен автомобил на нашето време. По-точно, с двата автомобила - Bugatti Veyron и Bugatti Chiron. Въпреки факта, че Veyron е по-стар и вече е снет от производство, комплект гуми за него (включително монтаж) се оценява на $ 42 000. Освен това те трябва да се сменят на всеки 4 хиляди километра! Що се отнася до Bugatti Chiron, гумите и монтажът са значително по-евтини - от $ 30 000. Това е така, защото новият модел Bugatti има колела със стандартна геометрия на джантите и стандартен процес на монтиране, който не изисква специално оборудване.

Модел на гумите - Michelin Pilot Sport Cup 2. Същите гуми се използват и за Koenigsegg One: 1, но Michelin ги е попроменила малко специално за шведската хиперкола. Трябва да се отбележи, че днес на пазара фактически явно има един модел за автомобили, които могат да развиват над 400 км в час и това е именно Pilot Sport Cup 2. Другите модели на Koenigsegg - Regera и Agera RS - се "обуват" с Michelin Supersport, които също позволяват да се шофира с 400 км в час, но не по-бързо. Ако говорим за най-бързия Porsche 918 Spyder, този супер хибрид също използва Michelin Pilot Sport Cup 2. Повече от половин век Lamborghini поставя на своите суперколи гуми Pirelli.

Съвременните машини от марката често се движат с P Zero и Trofeo R. Същото важи и за Pagani, но този производител на хиперколи също използва модела P Zero Corsa. За легендарния модел McLaren F1 в своето време са използвани Goodyear F1, а сега се поставят Pirelli. Няколко думи и за най-бързата суперкола Ultima RS в историята на марката. За автомобила, способен да вдигне 402 км / ч, в базата се предлагат Michelin Pilot Sport Cup 2, а срещу допълнително заплащане - Michelin Pilot Sport 4S. В заключение, кои са най-скъпите гуми за суперколите с достъп на обичайните пътища. Дали ще познаете модела на колата? Това е Bugatti Vision Gran Turismo. Той струва 5,16 милиона долара, а гумите за него ... 93 хиляди долара!

auto.blitz.bg


Още за: гуми   бързи   автомобили   Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар