Как да оформите дневната си със стилна маса за модерна визия

17 ноември 2022 00:08   2664 прочита


Независимо дали дизайнът на вашата всекидневна е класически или съвременен, има един елемент, който е от съществено значение: стилна холна маса. С толкова много стилове и теми, от които можете да избирате, можете лесно да създадете свеж нов облик само с една фокусна точка. 

Оползотворете максимално пространството си

Ако работите с по-малка всекидневна, можете да помислите и за по-интимен стил като Рустик или Съвременник. За да постигнете най-добри резултати, помислете и за разположението на масата. Най-доброто място за маса е място, което е близо до дивана, но не е директно зад него. Важно е също така да вземете предвид функционалността на масата. Масата за кафе може да се използва за напитки и закуски, но масата за хранене обикновено не е подходяща за това.

Изберете цветова схема

Цветовете на масата за всекидневна трябва да съответстват на останалата част от помещението. Можете обаче да изберете и цветова схема, която да се откроява. Например, ако имате бели стени и дървена маса, можете да изберете смел цвят като розово или оранжево, за да създадете контраст. Това лесно ще привлече погледа и ще насочи вниманието към масата. Ако имате неутрални стени и дървена маса, можете да изберете цветова схема, която допълва помещението. 

Заложете на текстура и модел

Ако дневната ви е по-голяма, можете да помислите за маса с текстура и шарка. Например, ако останалата част от дневната ви е в неутрална цветова гама, можете да изберете маса със смел десен, като например метал, дърво или стъкло. По същия начин, ако имате черна или сива всекидневна, можете да изберете масичка с цветна шарка. Масата с шарка може лесно да създаде поразителна визуална привлекателност на иначе неутрално пространство. Ако дневната ви е в по-светъл цвят или има контрастни текстури или шарки, можете да добавите текстура към стила си. 

Създайте фокусна точка с помощта на осветление, изкуство и акценти

Един от начините за лесно оформяне на масата във всекидневната е да добавите фокусна точка. Това може да стане чрез добавяне на лампа, бюфет или декорация върху масата. 

 


Още за: маса   модел   Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар