Журналистка от Гоце Делчев откри студио за красота с пари от Агенцията по заетостта

13 август 2018 12:45   9510 прочита


Бившата водеща на новини в Кабел Сат Запад Гоце Делчев, Елена Бацалова се преквалифицира и от няколко седмици има собствен бизнес. Дамата вече прави маникюри в собствено студио за красота.

По-интересното обаче, че Бацалова осъществява проекта с пари от Агенцията по заетостта. От началото на годината 120 безработни са стартирали собствен бизнес с помощта на новите финансови стимули от Агенция по заетостта. Те са два вида - еднократна помощ от 2 500 лева или изплащане наведнъж на обезщетения за безработица. Именно по тази програма Бацалова решава да кандидатства и получава одобрение.

Елена получава 3 000 лева. Агенцията ще изплаща и част от осигуровките й за 12 месеца. От началото на годината общо 23 -ма безработни са се възползвали от този вид помощ. 97 души пък са избрали другата опция - да получат наведнъж ежемесечните си обезщетенията за безработица.

Бюрата по труда предлагат и друг вариант за безработните - да се преместят в друго населено място, а Агенцията по заетостта да им помага с разходите в продължение на година. Засега 59 души са се преместили, като голяма част от тях са избрали бургаския регион.

Третият вариант е Агенцията да покрива част от разходите за път, ако работното място е на 25 километра от дома. Условията са да се използва обществен транспорт, който да струва най-много 10 лева на ден в двете посоки. На Елена вече се довери народната певица Румяна Попова.

Марти Иванов

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар