Живите мъртви: Тези хора са станали от гроба

26 март 2014 11:02   18568 прочита


За странните и необясними случаи, в които хора, обявени за мъртви, се връщат към живота, мнозина от нас смятат, че това е Божия работа, докато други казват, че за всичко си има научно и медицинско обяснение.

Такива примери за „връщане от гроба“ има по целия свят, а тук ще изброим няколко.

Уолтър Уилямс (САЩ)

Този американец от Мисисипи лекарите на 26 февруари обявили за мъртъв. Семейството му започнало подготовка по погребението. Междувременно, един от служителите в погребалната агенция, който подготвял трупа на Уилямс, забелязал, че той помръдва краката си и диша. „Покойникът“ е преместен в болница, където се възстановил от „смъртта“. Един от патолозите смята, че пейсмейкърът на Уолтър е засякъл временно и затова той изглеждал като мъртвец.

Людмила Стеблиская (Русия)

Людмила (61) е мамила смъртта цели два пъти. Първия път се отървала само минутки преди аутопсията. Пенсионираната готвачка изкарала три дни в студената морга, докато семейството й тъгувало за нея.

Всичко започнало миналата година, когато Людмила била откарана в болницата, понеже не се чувствала добре. Когато дъщеря й Анастасия (29) се обадила в болницата да пита какво е състоянието на майка й, докторите й съобщили, че майка й е починала. Опечалената дъщеря започнала да уведомява роднините и да подготвя погребението. Когато след три дни отишла в болницата да прибере тялото, й казали, че аутопсията не е направена, защото майка й била жива. Самата Людмила нямала никакви спомени, освен че в петък отишла в болницата, а в понеделник се събудила в моргата.

Злощастната жена, която страдала от сърце, попаднала в същата ситуация и през октомври 2012 година, когато лекарите след реанимация я върнали към живота.

Хамди Хавез ал-Нуби (Египет)

Подобен случай от март 2012 е обявен и в Египет, а главен герой е 28-годишният Хамди, сметнат за мъртъв след сърдечен удар. Тялото му било подготвено за погребение, когато вторият лекар, дошъл да потвърди смъртта му, забелязал, че тялото му е още топло и успял да го реанимира. Семейството на Хамди след това, вместо погребение, спретнало купон.

Ли Ксуфенг (Китай)

95-годишната китайка била „мъртва“ цели шест дни. Съседите й я открили в леглото в дома й. Тъй като не давала никакви признаци за живот, те започнали подготовка по погребението й. Старицата престояла в ковчега шест дни, докато дойдат всички роднини и приятели да се сбогуват с нея. Междувременно, ден преди погребението, когато съседите влезли в стаята. Ли я нямало там. Открили я да готви в кухнята.

Все пак Ксуфенг изгубила доста поради „смъртта“ си. По китайската традиция всички вещи на покойника се изгарят и затова жената останала без своите.

Коан Джонс (Великобритания)

Случаят с бебето от Великобритания е може би един от най-невероятните. Докторите го обявили за мъртво, още докато било в утробата на майка си. Лекарите казали на Алекс, че бебето й няма сърдечна дейност. Отчаяната майка прекарала шест часа в агония, докато чакала да роди мъртвото си дете, а след това закрила очите си за да не го види.

Междувременно дочула тих стон, погледнала и видяла краченцето на бебето да помръдва. Коан е роден в шестия месец и е бил само 765 грама. Това се случва през 2012, а днес малкият Коан е здраво дете.

/http://ljubopitno.com


Още за: случаи   хора   примери   Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар