Желязната Елена от Игри на волята живее втори живот

14 май 2024 23:56   2534 прочита


Втори живот живее една от най-атрактивните участнички в "Игри на волята". Фитнес дупе №1 Елена Боянова се потрошава много лошо след тежък инцидент на ски писта и е закотвена повече от 4 месеца на легло. След продължителна рехабилитация носителката на титлата Мис Бикини Фитнес се завръща в залата и отново е в топформа.

След тежко падане Боянова е "сюрпризирана" с диагноза - счупени и двете кости на подбедрицата, скъсан квадрицепс (четириглавия бедрен мускул), скъсан менискус и предна кръстна връзка, загуба на чувствителност.

"Най-тежката травма, която съм имала през живота ми. Преди да ми се случи, ако някой ми беше казал, че мога да мина през това, сигурно нямаше да повярвам. Но в живота едно знам: или се нагласяваш според обстоятелствата и действаш на 101% както можеш, или затъваш", мобилизира се в тежката ситуация Елена.

И добавя: "Борба, уроци, сълзи, болка и щастие. Защо щастие ли? Като ти се случи нещо, което те оковава в собственото ти тяло, се променяш. Борбата да преминеш изпитанието е огромна и, повярвайте ми, всяка малка победа е огромно, ама огромно щастие!"

 

Когато стъпва на двата си крака след повече от 4 месеца прикована на легло, подкрепяща се с две патерици, бодибилдърката не може да повярва. В първия момент не знае как да стъпи и да направи първата крачка. За момент се оказва, че мозъкът й просто не помни движенията. Но си припомня бързо.

"Щастието да отидеш от тук до там, да караш кола и всякакви такива неща, които са изключително нормални в ежедневието ни - аз ги нямах, но никога не спрях и все не спирам да се боря за тях!", споделя риалити героинята.

И продължава: "Не мога да ви опиша как се чувствах първия път, в който се изкъпах права, не седнала! Това се случи на шестия месец, чак тогава изпитах сигурност в крака си да се изкъпя права и да вярвам, че няма да се подхлъзна заради слабостта, която чувствам в него. Разстоянията, които преминавам, ходейки, също се променят седмица за седмица. Първия път, в който успях да разходя кучето си, беше направо безценен. А вече като го направих, без да се изморява кракът ми, съвсем".

Упоритата рехабилитация дава резултати. С времето Елена започва да се чувства все по-уверена при качване и слизане по стълби, обличане и събличане.

"Всеки малък напредък е просто безценен и носи огромно щастие. Ставаш с цел и си лягаш с цел. Мозъкът ти вече работи като машина. Няма по-голяма физическа болка от това да си окован в тялото си, да искаш, а да не можеш. Нo в този случай желанието и хъсът, с които се бориш за тази свобода, е по- силен от всичко друго", казва Боянова.

 

Мис Бикини Фитнес Елена Боянова не успя да сбъдне мечтата си, като триумфира в "Игри на волята", след като не успя да се пребори с отшелника Мартин.

Елена е известна с две прозвища - Желязната лейди и Скалата, като второто идва с оприличаването й на Дуейн Джонсън, но в женски вариант.

Балканската и републиканска шампионка по фитнес и бодибилдинг инструкторка поддържа стегнатото си тяло с тренировки 6 пъти седмично, като само един дава почивка на мускулите си преди новата порция натоварвания.

Пред 30-годишната Елена стои друга мечта след тежкото възстановяване - да стане майка.

"Наистина го желая с цялото си сърце. Мечтая да дам примера, който баща ми и майка ми са ми дали. Мечтая да обичам по този начин, необикновен, все още непознат, неизпитан начин. Да дам цялата си светлина и топлина на едно човече, чийто живот съм дала именно аз. И като цяло обожавам деца, начина, по който се чувствам покрай тях, и начина, по който ми действат, неописуем е. Както се казва, "всичко ми минава" в момента, в който се гушна в тях, наистина забравям всичко и просто чувствам топлина и обич", разкрива хубавата и силна Елена.

Hotarena.net


Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар