Известните , които умират девствени.... 

03 март 2021 08:25   1 коментар   3756 прочита


  .. 

 
Николай Гогол, Никола Тесла, Исак Нютон никога не са правили секс с жени и умират девствени. Някои от тях вярват, че сексът отвлича вниманието от великите мисли, други просто се заклеват да бъдат девствени, а трети вярват, че половия акт ни прави животни. 

Някои биографи на английския математик и физик предполагат, че Нютон е страдал от психично заболяване - биполярно разстройство или аутизъм. Той мрази жените и се ужасява при мисълта за секс. В същото време вярва, че менструалната кръв на проститутките има магически свойства. 

Негови съвременници говорят за маниакалната му страст към науката, липсата на най-малкото чувство за хумор и пълното безразличие към всички видове изкуство. Един от неговите помощници си спомня: „Той не си позволяваше никаква почивка и смяташе всеки час, който не е посветен на науката, за пропилян“. 

Бялата птица 

Физикът и изобретател Никола Тесла вярва, че учените не се нуждаят от жени. Те трябва да посветят всичките си сили на изследвания. Жени и любовници трябва да имат само хората на изкуството, за да ги вдъхновяват. Някои твърдят, че Тесла е бил безполов. Той самият говори за себе си по следния начин: "Поставям жените на пиедестал. Като всеки поклонник се чувствам недостоен за предмета на моето преклонение. " 

Някои биографи смятат, че истинската причина за въздържанието на Никола Тесла се крие в неговата неспособност за интимност, тъй като ученият провежда много научни експерименти върху себе си, което довежда до физически патологии. Това е напълно възможно, тъй като външно Никола Тесла е интересен мъж, много жени са влюбени в него и полагат усилия да го завладеят, но без резултат. 

Тесла има доста причудлива връзка... с гълъб. Той описва бяла птица, която всеки път каца на прозореца му. Ученият вярва, че има някаква странна връзка между тях. "Където и да бях, гълъбицата винаги ме намираше. Веднага щом я повиках, тя долиташе при мен. Тя ме разбираше и аз я разбирах. Да, обичах тази гълъбица, както мъжът обича жена, и тя ме обичаше. “ 

Греховна любов 

Съществуват достатъчно доказателства, че Луис Карол е имал слабост към малки момичета. Постоянно ги рисува и снима, често се запознава с такива във влакове и в къщите на приятели. 11-годишната Алис Лидел, прототипът на самата Алиса в страната на чудесата, е негова муза от много години. Често я снима, пише й писма и води дълги разговори. Карол се запознава със семейство Лидел през 1855 г. И през 1863 г. семейството доста рязко прекъсва комуникацията с натрапчивия гост, а причината не е ясна. 

Някои биографи смятат, че Карол е искала да се ожени за 11-годишната Алис Лидел. „Вярвам, че той е бил влюбен в Алис - казва Ванеса Тейт, пра-правнучката на Алис Лидел, - но никога не е преминал границите на нормалното поведение“. Увлеченията на Карол не му позволяват да създаде семейство и писателят умира девствен. 

Срам и съжаление 

Кант вярвал, че всички секрети в тялото са лечебни. 

Немски философ Емануел Кант, смята връзката с жена за отвратителна, а процесът на размножаване достоен само за животни. Той вярва, че мислещият човек не трябва да бъде като добитък. Освен това Кант вярва, че всички секрети - сперма, пот и слюнка - са лечебни за тялото и трябва да се държат в него, когато е възможно. Съзнателното отърваване от тях, като секс или мастурбация, Кант смята за грешно. 

Писателят Ханс Кристиан Андерсен се влюбва само в недостъпни жени, които не го смятат за обект на страст. Той обаче изпитва увлечение и към мъже. В писмо до Едуард Колин той пише: "Изсъхвам по теб като красиво калабрийско момиче. Моите чувства към теб са подобни на чувствата на жена. Женската страна на моята природа и нашето приятелство трябва да останат в тайна. " Последният обаче не отвръща на разказвача. 

Според биографите Ханс е много срамежлив и посещава публичен дом само веднъж в живота си, когато е на 61 години, но вместо да прави секс, той поглежда младото момиче, изпитвайки съжаление към нея, пише "Труд". 

Гогол вярва, че всяка любов към жената е греховна, че всички жени са вещици или зли духове, порочни, лишени от духовна красота. В едно от писмата си Гогол казва, че ако се поддаде на страстите, пламъкът на мига ще го превърне в прах и само твърдата воля го отвежда от бездната. Той умишлено се принуждава да води целомъдрен живот. Вярва, че само въздържанието може да насочи човешката сила към чистия дух. 

1 коментар
03 Март 2021 19:09 | д-р Атанас Камбитов
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

и аз съм девствен.... честно, у левата ноздра
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар