Ќовините на югозападна Ѕългари€
—узанита мила коли и помпала гуми, за да събере пари за клипа си ƒомашен мехлем разрушава шиповете “айната на една отвара, ко€то прави чудеса с т€лото ви
   –егистрац舫абравена парола

»зумително! ћиньори откриха куршуми на 70 млн. години


11 август 2019 10:26   3945 прочита«агадъчни находки б€ха открити в скала, ко€то е на около 70 млн. години. “е са извадени от работници в кариера в —евастопол, съобщават световни медии.  амъкът бил добит на дълбочина от 100 метра. ¬ъв вътрешността му са намерени метални предмети, чийто произход веро€тно е изкуствен.

ѕо думите на очевидци, на всички присъстващи тези предмети им заприличали на куршуми или накрайници на стрели. ƒва от т€х били с форма на полумесец и леко сплескани. ћеталът приличал на мед, но без химически анализ това не може да бъде потвърдено. «аедно с куршумите в скалата били намерени и други малки чужди тела, веро€тно от дърво. ѕо всичко личало, че предметите са се „враснали“ в камъка и са се окислили, а не са попаднали там в по-късни времена.

ѕредметите са извадени от камъка и са предадени на учените за изследване. –аботниците от кариерата посочват, че и преди са се натъквали на интересни неща като вкаменелости от мекотели и части от метеорити. ѕоследната находка, обаче, била много различна и не приличала на нищо, откривано досега. —поред експерти, възрастта на варовиковите находища е около 70 млн. години.

ѕървите представители на хомо сапиенс са се по€вили преди около 2,8 млн. години. ѕредците ни са се научили да обработват метал преди около 9 хил. години. /bliltz.bg/

ќще за: находки  скала  години ќще от: Ћюбопитно

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.