Изрод ! Арестуваха медсестра за убийство на 17 бебета

12 ноември 2020 07:33   3882 прочита


Британска медицинска сестра попада в ареста за трети път като заподозряна в убийство на осем бебета и опит за убийство на други девет е неонатално отделение, съобщава в. „Дейли мейл”. Арестуваната Луси Летби е работила в болницата „Графиня Честър”, в графство Чешър, Северозападна Англия.

Във връзка с подновеното разследване домът на медицинската сестра е бил претърсен.   Тя е била задържана през 2018 г. и 2019 г. от полицията, разследваща смъртта на новородени в здравното заведение в периода между 2015 г. и 2016 г. При първия си арест 30-годишната жена е била разпитвана за убийството на 8 пеленачета и опит за убийство на 6 други.

В момента полицията разследва предполагаемия й опит да причини смъртта на още три новородени в болницата в Честър. По този начин общият брой на жертвите й достига 17. Летби е заподозряна и за още 16 случая с посегателства над новородени, които за щастие нямали фатален изход.

В интервю за местен вестник медицинската сестра разказва, че грижите за бебетата в отделението е изисквала различни нива на компетенция. Тя започва стаж в отделението като студент в училището за сестри към университета в Честър, който завършва през 2011 г. След това е назначена на работа в лечебното заведение. 

  Blitz. bg:

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар