Изгониха двойка пенсионери с коронавирус от собствения им дом

07 януари 2021 09:19   8852 прочита


 
 

 
Луди карантинни правила! Въпреки факта, че германска двойка притежава къща в Шлезвиг-Холщайн, здравното ведомство е изгонило пенсионерите от земята. С полиция и скандал! Причината - коронавирусна инфекция. 

78-годишният Волфганг Бьоме и 75-годишната му съпруга Ренате от Баден-Вюртемберг притежават къща от няколко години в красивия Дитмаршен (Шлезвиг-Холщайн). Там прекарват около три месеца в годината. 

 

„Вкъщи развих леки симптоми на настинка. Никога не съм мислил, че може да имам коронавирус. Мислех, че съм настинал, затова отидохме в къщата ни в Шлезвиг-Холщайн", разказва Бьоме пред bild. de. 

Когато Волфганг и Ренате пристигнаха в Дитмаршен, изведнъж загубили чувството си за вкус и мирис. Дъщеря им посъветвала родителите си да направят тест за коронавирус. Бившият електроинженер и съпругата му - индустриален инженер, отишли в лабораторията на 21 декември. След два дни разбрали, че тестовете им са положителни. 

„Бяхме изненадани. Нямахме треска или други симптоми, въпреки че съм изложен на риск поради възрастта си, а съпругата ми страда от астма“, казва Волфганг. 

 

Когато Бьоме се обадил в здравния отдел, за да съобщи за заболяването, служителите не се интересували от симптоми или възможни контакти. Въпреки факта, че официалната забрана за пребиваване не се отнася за собствениците на имоти и двойката плаща всички необходими данъци, здравното ведомство поискало пенсионерите да напуснат земята незабавно. 

Волфганг и Ренате трябваше да се качат в колата си и да се приберат у дома в Баден-Вюртемберг: 

„Беше неприятно. Бяхме прогонени от собствения си дом. Ами ако се бяхме почувствали зле? Как бихме могли да седнем зад волана в това състояние? Това никого не вълнуваше... “, споделя с мъка мъжът. Glasbg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар