Италия се възхищава на 101-годишен дядо, победил коронавируса: Той е роден по време на испанската грипна пандемия, а сега се справил с Covid-19

27 март 2020 12:52   4053 прочита


Италия получила положителна новина вчера в морето от лоши новини - чудотворното възстановяване на 101-годишен дядо, заразен с коронавирус, който е особено опасен за възрастните хора. "Г-н П", както той бил наречен в публичното пространство, за да защити своята самоличност, бил хоспитализиран миналата седмица, но е освободен в сряда, след като победил вируса, заявили градските власти в Римини.

"В най-мрачните времена някои истории имат по-широко значение", казал зам.-кметът Глория Лиси. Подчертавайки, че "г-н П." е роден, докато бушувала пандемията от испански грип, която убила между 50 и 100 милиона души по целия свят, Лиси заявила, че възстановяването му дава надежда на всички в Италия.

Възрастните хора са особено податливи на Covid-19 и според италианската статистика болестта убива 22,9% от хората над 90 години. Римини е морски курортен град от италианската страна на Адриатическо море и се намира в провинция Емилия-Романя, втората най-засегната италианска провинция след Ломбардия.

tocka.com.mk

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар