Голяма трагедия! Жена почина, докато се качваше в самолет! Децата й отлетяха без нея 

03 септември 2020 21:17   5943 прочита


Трагична история се разигра на летище Внуково в Москва. Преди няколко дни, докато се качваше на самолет, на 54-годишна пътничка с три деца изведнъж й прилошава. Тя била изведена от салона и били извикани лекари, които решили да хоспитализират жената, но по пътя към болницата тя починала. Три от нейните деца отлетяха със същия полет, те научиха за съдбата на майка си от роднини едва след като се приземиха в Астрахан. 

Какво се е случило? 

54-годишната Галина е многодетна майка от Астрахан, общо тя и съпругът й са отгледали 5 деца и само едно от тях е родно. Двойката взела още четири деца от разпадналото се семейство на сестрата на съпруга. Така те заживели като голямо семейство, но преди няколко месеца в къщата им влязло нещастието: съпругът на Галина - Николай, умира поради кръвен съсирек. Децата били много разстроени от загубата на баща си, на майка им също никак не й било лесно, защото се опитвала да подкрепи всички. Скоро тя решила да заведе децата в Москва. Те били поканени да отседнат при роднина, която живеела в столицата. 

Галина решила да използва такава чудесна възможност, защото децата не пътували много и наскоро наистина им липсвали приятни емоции. Нещо повече, семейството имало възможност да се разходи из столицата и да има време да се върне у дома преди началото на учебната година с нови впечатления. Галина взела със себе си двамата си сина и дъщеря си, другите двама тийнейджъри имали свои собствени планове за последните дни на лятото и предпочели да си останат вкъщи. Но никой не би могъл да си представи какво ще се окаже това пътуване. 

Галина, 10-годишният Артьом, 11-годишният Степан и 24-годишната Марина (имената са променени) пристигнали в Москва с влак и решили да летят обратно със самолет, за да е по-бързо. След като няколко дни обикаляли столичните забележителности, семейството се приготвило да се прибира у дома. Те планирали да предприемат полет рано сутринта. Леля Света (името е променено) придружила децата и майка им до летището и няколко часа по-късно изчакала обаждане от тях с новина за пристигането им. 

Дългоочакваното обаждане обаче силно шокирало възрастната жена. Изплашеният глас на роднина, който посрещнал семейството, прозвучал в слушалката. Самолетът кацнал в Астрахан без Галина, децата разказали, че майка им е откарана с линейка директно от летището. Но те нямали информация за нейното състояние и местонахождение. Роднините били разтревожени, защото още две деца чакали завръщането й у дома. Те не знаели какво да им кажат. 

"Започнах да звъня на Спешна помощ, но те отказаха да ми предоставят данни, тъй като не съм близък роднина. След дълги молби те се смилиха над мен и казаха, че Галя е починала, не ми казаха причината - каза Светлана пред kp. ru. 

Жената предала тази ужасна новина по телефона на близките си, осъзнавайки, че пет деца в Астрахан са останали без родители. Мислите й били объркани, Светлана се опитала да свърже събитията и да разбере какво е могло да се случи с Галина в самолета. Жената си спомнила, че при пристигането си гостенката се оплакала от неразположение. 

"Когато Галя пристигна, в същия ден тя се оплака, че я боли глава и десният крак, дори накуцваше. Но тя не смяташе, че е толкова сериозно. Предложих й компрес, тя го превърза през нощта. А след инцидента децата казаха, че в самолета тя е казала, че няма достатъчно въздух", казва Светлана. 

 Но само експертите могат да определят точната причина за смъртта. Сега Светлана иска да уреди попечителството над непълнолетните си племенници и да ги заведе при нея в Москва, за да има кой да се грижи за тях. 

Превод: Glas. bg 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар