Голям актьор и човек: Киану Рийвс дари милионите си от "Матрицата" за борба с пандемията

05 януари 2022 07:25   8596 прочита


Звездата Киану Рийвс е дарил 70 процента от хонорарите си за първия филм от поредицата "Матрицата" на фонд за борба с левкемията. 

Актьорът е получи авансово плащане от 10 милиона долара за първия филм от франчайза, а по-късно са му платени 10 процента от приходите от прожекции в кината в размер на 35 милиона долара. По-голямата част от спечелените пари са постъпили във фонд за борба с левкемията, предава в. "Дейли мейл". 

През 1991 г. по-малката сестра на актьора, Ким, е диагностицирана с левкемия. Актьорът се грижи както за нея, така и за рехабилитацията й. Рийвс дори продава къщата си, за да бъде по-близо до сестра си. Актьорът също така дава 5 милиона долара за рехабилитационната й терапия. 

"Тя винаги се е грижила за мен. Аз винаги ще се грижа за нея", споделя тогава Киану Рийвс. От 2001 г. сестрата на холивудския актьор е в ремисия. Ким вече е на 55 години. Рийвс впоследствие създава фонд за подпомагане на хора, борещи се с рака. 

Изданието припомня, че Киану Рийвс е споделил хонорарите си за следващите два филма от поредицата "Матрицата" с екипите за визуални ефекти, както и с дизайнерите на костюми. Глас бг 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар