Германската прокуратура разследва изпълнителния директор на Porsche

02 юни 2019 10:58   3010 прочита


Германски прокурори разследват главния изпълнителен директор на Porsche Оливер Блуме по съмнения за евентуално нарушаване на условията на фидуциарни сделки, свързано с плащания, направени към член на работническия съвет на автомобилния концерн, който е част от групата на Volkswagen, съобщава Ройтерс.

Чрез одобряване на плащанията, Блуме и други служители на Porsche може да са извършили своеобразна злоупотреба с корпоративни средства, посочват от германския вестник Stuttgarter Nachrichte без да се цитират източници.

Прокуратурата в Щутгарт за момента отказва да направи коментар по случая. От своя страна Porsche също отказва да сподели, дали Блум, който също е и член на борда на директорите на Volkswagen, е разследван, посочвайки, че компанията никога не е обсъждала подробности около каквото и да било разследване.

Във вторник прокурорите съобщиха, че претърсват офиса на Porsche като част от по-голяма разследване, в което участват 176 полицейски и данъчни служители, както и 10 държавни прокурори.

Мениджърите на Porsche подлежат на разследване заради информация, че са извършили „непропорционални“ плащания на член на работнически съвет на дружеството, посочват от прокуратурата.

Нарушаването на условията на фидуциарни сделки се разглежда като тежко престъпление и ако обвинението бъде доказано, наказанието може да достигне до 10 години затвор.

Бившият изпълнителен директор на Deutsche Bank Йозеф Акерман беше изправен пред съда заради подобно обвинение, което впоследствие отпадна./investor.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар