Френска двойка съжителства с 160 котки в малък апартамент

03 април 2024 22:33   3238 прочита
Снимка: iStock
Снимка: iStock


Снимка: iStock

Френска двойка, която живее апартамента си с близо 160 котки и 7 кучета, получи една година условна присъда затвор и постоянна забрана за отглеждане на домашни любимци.

Наказателният съд в Ница постанови, че мъжът и жената "са виновни за престъплението изоставяне, предвид много лошото здравословно състояние" на животните. Той също така осъди двойката да плати над 150 000 евро обезщетение на асоциации за хуманно отношение към животните.

Двойката живееше с общо 159 котки и седем кучета в апартамент от 80 квадратни метра в Ница. През 2023 г. полицейски служители, реагиращи на съседски спор, откриха десетки дехидратирани, недохранени животни, покрити с паразити и лезии във всяка стая в дома на двойката. В една баня следователите откриха и телата на най-малко две котки и две кученца.

В края на процеса собственичката на животните, 68-годишна жена, каза, че няма намерение да се "отказва". „Кой не би обжалвал подобна несправедливост?“ тя каза. „Все едно да кажеш на жена, че няма да има повече деца“, добави тя. „Те бяха любовта на живота ми, но нещата не се получиха“, каза собственикът. Тя настоя, че окаяното състояние на апартамента и състоянието на животните й са временни. Тя каза, че търси решения, но се оказа безпомощна поради инфекция, която засегна котките, и горещата вълна, която я разболя.

Психиатрична оценка разкри психично състояние, известно като "синдром на Ной" или натрупване на животни, характеризиращо се с желание да се отглеждат по-голям от обичайния брой животни, без да има възможност да се грижат правилно за тях. Жената и нейният 52-годишен партньор бяха изправени пред процедура за изгонване и дълг от 8 000 евро за наем.

През 2014 г. двойката вече беше обект на разследване, когато живееше с 13 котки и куче в гарсониера от 18 квадратни метра. Няколко години по-късно жената приютила около 30 котки, намерени в изоставена сграда, вярвайки, че има риск да бъдат отровени. Тогава животните се размножиха.

Източник: БГНЕС


Още за: котки   апартамент   Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар