Forbes разказа уникалната история на тази 29-годишна милиардерка

26 септември 2019 10:32   5499 прочита


Ана Каспрзак e една от най-богатите жени в света и една от осемте милиардери, които са на възраст под 30 г. Нейното състояние, според списание Forbes, се оценява на 1.1 млрд. долара. Тя и брат ѝ Андре Каспрзак, както и майка им Хани, са наследниците на датската компания за производство на обувки ECCO.

Компанията е основана от дядото на Ана и Андре Карл Тусбай през 1963 г. Днес продажбите на ECCO възлизат на 1.46 млрд. долара. Днес Хани и Андре са част от Борда на директорите на ECCО, докато Ана се е съсредоточила върху конния спорт и управлението на собствените си конюшни. Ето какво още пише Business Insider за живота на Ана Каспрзак: Дядото й Тусбай е търговец и производител на обувки.

Управлява малка фабрика в Копенхаген, но мечтите му са доста по-големи. Ето защо, когато през 1962 г. Карл и съпругата му Бирте виждат обява в датски вестник, че техен конкурент си търси бизнес партньор, Карл не се колебае. Още на следващата година компанията назначава 74 служители и работи на пълни обороти. 20 г. по-късно ECCO започна да изнася продукцията си към САЩ, а днес продава стока за 1.46 млрд. долара на година.

Ана днес е част от компанията, но това не е нейно задължение на пълен работен ден. Тя е професионален състезател по конен спорт, като записва участия на последните две Олимпийски игри през 2012 и 2016 г.

Като част от датския национален отбор, тя пътува доста по света. Въпреки че не печели медал от Олимпийските игри, Ана е носител на сребърен медал от Европейското първенство през 2017 г. Тя притежава и частна конюшня, в която част от конете се състезават, а други все още се обучават.

„Вярвам, че един кон не си прилича с друг. Прекарвам много време с конете ми, за да ги опозная и разбера", казва тя. Ана обожава и кучетата. Братът на Ана - Андре, пък е професионален голфър. Освен това той е член на Борда на директорите на ECCO, докато майка им Хани е председател на Борда на директорите.

Самата Ана също е майка. Тя роди своята дъщеря през пролетта на 2018 г. И докато това е видно от публикация в Instagram, останалата част от живота ѝ e обвит в тайнство./blitz.bg/

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар