Ferrari Pininfarina Rossa - твърде красива, за да е истинска

23 юли 2019 13:35   3770 прочита


Всичките Ferrari са красиви автомобил, но сред тях има и още по-невероятни модели. Ferrari Rossa 2000 от Pininfarina - изящно великолепие с аеродинамика на куршум, създадена специално за това, да прелети покрай вас като блестяща ярко алена стрела и да се скрие в далечината пред вас, оставяйки ви да гадаете какво чудо е било това - кола или видение.

Виждайки веднъж този автомобил, той вече не може да бъде объркан с който и да е друг.

Но какво се крие зад красивата външност?

Не е само едната красота: Rossa може да се похвали не само с футуристичен дизайн и ярък преден капак, но и с доста хубави "вътрешности". Въпреки това, че този модел е толкова рядък, че са го виждали само малцина, не е сложно да се узнаят неговите технически характеристики.

- каросерията е на двувратната Barchetta;

- предно разазположен двигател

- задно задвижване;

- мощность - 478 конски сили при 7000 оборота;

- двигател V12 с обем 5,5 литра;

- 48 клапана;

- шестстепенна скоростна кутия;

- дискови спирачки.

Вдъхновението за създаването на този модел е бил оригиналният концепт TestaRossa. Pininfarina са се опитали да обединят 1958 Ferrari 250 Testa Rossa и 550 Maranello, за да създадат идеалният автомобил на настъпващото столетие. Гледайки на Rossa, може с увереност да се твърди, че те са успели да изпълнят своя замисъл.

Получилото се "Ферари" е било толкова красиво и нереално, че е било пуснато само в един единствен екземпляр. То е било представено на публиката в рамките на автомобилния салон в Париж през 200 година, получавайки възторжените възгласи на зрителите. Създаването на концептуалната кола е било посветено на 70-ата годишнина на Pininfarina.

Перспективните иде, реализирани във Ferrari Rossa, въобще не са били само мимолетни фантазии на инженерите. Елементите на потресаващия дизайн за взаимствани от други модели. Например, задните фарове са сложени на 2002 Enzo, създаден в чест на основателя на компанията. В крайна сметка дизайна на фаровете на Rossa така се харесал на инженерите, че те се превърнали във визитна картичка и класичка на почти всички Ferrari-та.

Дивият и необуздан Rossa, боядисан в крещящо алено, с право може да се смята за жива легенда на автомобилния свят. Стартирането на двигателя, неговото ръмжене на сит звяр, карат човек да си мисли, че автомобилът наистина е жив.

В крайна сметка?

Ако трябва да бъдем честни: да се намери втора такава кола просто е невъзможно. Ferrari Rossa 2000 е въплъщение на онова, което ни кара само да въздишаме. Изящен и прекрасен автомобил в червен цвят - мечтата на всеки автомобилист.

Rossa не се продава, но ако все пак бе изложен за продажба, то го чака само една единствена съдба - да бъде скрит зад седем врати във висока кула, защото такива автомобилни съкровища на автомобилния свят не трябва да бъдат достояние на всеки и трябва да се охраняват от дракони. /auto.blitz.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар