Facebook списъци на българи, живеещи в Македония! Готвят им линч 

27 ноември 2020 12:42   1 коментар   4400 прочита


 

Македонци са създали група във Facebook, призоваваща за насилие срещу българи и българофили. 

В групата, озаглавена "Хайде да плюем по българи и българофили" (Ајде да плукаме по бугари и бугараши), е отправен призив за физическо насилие върху българофилите, както и за нападение на българските туристи в югозападната ни съседка. 

На страницата са публикувани и списъци с имената на македонски и български граждани с българско национално самосъзнание, за които се призовава да бъдат издирвани и унижавани. 

За скандалната група сигнализира и евродепутатът Ангел Джамбазки. 

По повод публикуваните списъци той посочва, че те са за "плюене, преследване, остракиране, унижаване. Списъците на българите "врагове" на титовия, антибългарски македонизъм, в Македония. Списъци, правени в държава, която иска да е част от ЕС". 

Той заявява, че правата на македонските граждани с българско самосъзнание се нарушават от поне три десетилетия и подчертава, че им е отказано правото на свободно сдружаване, на самоопределение, на свобода на словото или да бъдат част от преамбюла на Конституцията на държавата. 

По тази причина Джамбазки призовава външният ни министър Екатерина Захариева да реагира незабавно и остро пред македонския посланик и да окаже консулска защита на лицата с българско самосъзнание, включени във въпросния списък, който той определя като "позорен". 

"Винаги ревете силно за всякакви човешки "права". Срещу "езика на омразата". За "ценностите на ЕС". Хайде сега да Ви видя, кой ще се осмели да се противопостави на правата "партийна" линия за безусловна и незабавна подкрепа за членство на последния титовистки концлагер в ЕС, кой от Вас ще реагира, ще осъди, ще се възмути", обръща се българският евродепутат към македонските граждани и ги призовава да докладват постовете на въпросната страница за "реч на омразата". 

След призива на Джамбазки, адиминстраторите на страницата написаха, че в България е настанал неистов вой и истерия срещу създателите на въпросната страница. 

"Защо преди 7-8 години не се надигнахте, когато сърбите право в очите ви казаха: Българите са турско племе??? ", питат те. 

1 коментар
28 Ноември 2020 14:09 | Мафия
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Стара новина
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар