Ето къде в супермаркета се намират най-евтините стоки!

21 юли 2018 10:13   5674 прочита


Основната цел на супермаркетите е да ни накарат да оставим повече пари в тях. Служат си с различни трикове, за да ни манипулират и да ни предразположат към щедро харчене, пише Bright Side.

Един от тези трикове е свързан с подредбата на продуктите. Ако се вгледате по-внимателно, ще забележите, че най-скъпите стоки се намират на рафтовете, които са на нивото на очите на клиентите. Това е така, защото се смята, че човек ще посегне към най-близкия, удобен и очевиден продукт, вместо да се заглежда много-много нагоре и надолу.

Малко по-евтините неща се намират на рафтовете над и под този на нивото на очите, а най-евтините са на най-долната лавица. Тази подредба се прилага особено често в секциите за млечни продукти.

Прочети повече

Също така в супермаркетите слагат стоките, чийто срок на годност скоро ще изтече, по-напред, за да се продадат повече от тях. Така че ако ви трябва нещо по-прясно, ще трябва да се протегнете навътре.

Съветваме ви също така да внимавате със стоки, които очевидно са били опаковани няколко пъти (например сирена), защото вероятно срокът им на годност е съвсем близо или дори вече е изтекъл.

Expert.bg


Още за: цел   супермаркет   стоки   Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар