Ето кой е българинът, който поиска да "окраде" Мъск 

23 януари 2021 07:58   2373 прочита


  
Българин поиска да „открадне” логото на SpaceX и Tesla и получи разрешение да го направи лично от Илон Мъск. Вдъхновен от него, Любомир Владимиров от Пловдив създава играта „Mars is Flat”. 

Тя разказва за колонизацията на червената планета. В нея българинът решава да включи електрическата кола Tesla и ракетата SpaceX. 
„Най-логичното нещо беше да се опитам да вкарам оригинални лога, името на Мъск и неговата фирма. Играта може да работи с алтернативни имена, но до голяма степен се губи „чарът” и ефективността ѝ”, каза създателят на играта. 

Любомир писал десетки имейли до Мъск. Не получил отговор, но не се отказал, само сменил тактиката. Писал всеки ден до него едно и също съобщение. Във всяко българинът отбелязвал, че няма да спре да пише, докато не получи отговор „да” или „не”. 154 дни след първото запитване най-богатият в света отговорил. 

„Можеш да „откраднеш“ логата и имената на Tesla и SpaceX, а ние вероятно няма да те съдим за това”, гласи отговорът на Мъск. 

„В момента, в който се събудих, видях, че много приятели са ми писали, че той е отговорил. След това влязох, за да го видя с очите си и да повярвам. Всеки ми казва - почини си един два дни, за да го отпразнуваш, но реално отговорът ме направи още по-амбициран и започнах да работя по играта, дори повече”, обясни Владимиров. 

В отговора си до Мъск, Любомир му обещава 80% от печалбите на играта за проекта SpaceX. „За амбициозната цел, която си е поставил, ще му трябват доста сериозни ресурси, най-вероятно това, което аз ще успея да допринеса, няма да е кой знае колко голяма капка в океана”, допълни още създателят на играта. 

Макар и лаконичен, отговорът на Мъск се превръща в допинг за Любомир Владимиров. „Няма нещо, което да не ме вдъхновява, целият му начин на мислене и идеология, всичко е вдъхновяващо. Визията, която има за бъдещето е много интересна, както и начинът, по който инвестира ресурсите си”, каза още той. 

Затова и Любо не е спал в последните 30 часа, за да завърши по-бързо своята игра. „Има конкретен брой часове в едно денонощие и те са вече крайно недостатъчни”, заключи Любомир. 


Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар