Ето какво се случва с влакове и автобуси на фона на COVID-19

14 март 2020 10:47   4697 прочита


Всички влакове се движат по разписание, днес междуградските автобуси се движат средно с по 6 души

„Всички гари на територията на страната се дезинфекцират ежедневно 4 пъти. След пръскане се проветряват закритите помещения. Раздадени са маски на служителите”, каза Пенчо Събев, директор на “Управление на влаковете и гаровата дейност” в Горна Оряховица, цитиран от Нова тв. „Всички влакове се движат по разписание”, увери Салвадор Ганчев директор на „Пътнически превози”. И допълни, че има отлив на пътуващи. И двамата поясниха, че обстановката до момента е спокойна.

На Централната автогара в София в събота сутрин има пътуващи въпреки обявеното извънредно положение. Някои от тях са с маски и ръкавици, други обаче не спазват дори дистанция от метър. Няма обаче сериозно струпване на хора. „Предвижването е свободно. Хората са намалели драстично. Преди две седмици един произволно избран автобус пристигаше в София с 30 души, а днес с 6. Хората драстично се отказват от пътувания, за да се предпазят от вируса”, заяви Петър Захариев от Националното сдружение на автобусните превозвачи.

Той каза, че загубите за бранша са големи, защото има разходи, но няма приходи. „Възможно е да има и фалити на фирми” , заключи Захариев. „Движението на тежкотоварни камиони е затруднено. На някои от граничните пунктове мерят температурата на хората. Ситуацията не бива да се подценява, но не трябва да изпадаме и в паника. Тази камиони носят стоки от първа необходимост и захранват пазарите. Трябва да им осигурим безпроблемното им предвижване”, каза Николай Рашков от Съюза на международните превозвачи.

blitz.bg


Още за: влакове   автобуси   вирус   Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар