Експеримент в парижки хотели – плати колкото искаш

31 юли 2014 13:32   4708 прочита


Няколко хотела в Париж тестват доста рискована форма на плащане. Клиентите могат да платят, каквото смятат за редно. Системата се базира на честност и доверие, казва Алдрик Дювал, собственик на 3-звездния Tour d Auvergne. Идеята е негова, а в схемата, която ще продължи от 21 юли до 10 август, участват още 4 хотела с 3 или 4 звезди. По принцип нощувка в хотела му струва 250 долара, но в рамките на посочения период, гостите ще могат сами да определят цената на своята стая. Те ще трябва да дадат и обяснение на хотела защо са избрали съответната сума, която са платили.

Виж още: Топ 15 на легендарните хотели по света „Ако клиентът иска да плати 1 евро, няма как да не се съгласим,“ казва Дювал. „Това обаче няма да е честно, а системата би трябвало да се основава на честност и от двете страни.“ Схемата всъщност е комбинация от анкета на клиентите и безплатна реклама на хотелите. „Можехме просто да дадем безплатни стаи на 15 души, примерно, ако попълнят наши въпроси, но решихме да направим този по-голям проект,“ казва Дювал, пише Профит.бг.

Други хотели същи възнамеряват да я приложат, дори в Кан и Ница. Наскоро министърът на външните работи на Франция Л. Фабиу каза, че страната трябва да бъде по дружелюбна към чужденците, ако иска да запази приходите си от туризъм в размер на 16 млрд. долара на година. Французите са известни като малко студени и груби домакини. Дювал обаче казва, че правителството трябва да направи повече за хотелиерския бизнес в страната. „Ако иска да бъде дружелюбен към туристите, министърът трябва да намали данъците на сектора,“ казва той. А, защо да не остави хотелиерите сами да определят данъците си? Хм, едва ли...


Още за: хотели   форма   плащане   Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар