Египет и Занзибар хит сред българите по време на пандемията

24 януари 2021 14:19   2779 прочита


Избираме екзотични дестинации заради директни чартъри и безплатни PCR-и в пакета

Екзотичните дестинации са хит в предпочитанията на българите по време на пандемията. Причината са директните чартъри и предлаганите безплатни PCR-и в пакетите. Така Египет води категорично класацията в избора ни за пътуване, особено през зимата, а след него се нареждат Занзибар и Южна Америка. Това обясни пред „Монитор” директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов.

„Египет е категорично №1 като избор на дестинация. Българите  обичат Червено море. Вече имаме и много оферти за Занзибар. Просто всичко се корени в желанието на българина да пътува”, коментира Драганов. Другата причина според него е, че вече заявките за екскурзия е свързана с гаранция, че парите ще бъдат върнати при условие, че пътуването няма да се състои. Предлагат се и безплатни тестове за коронавирус. Някои от пакетите пък са били намалени и цените са изключително изгодни.

„Особено за Египет, имаше един Черен петък, в който офертите бяха намалени с 30% спрямо цените в предходен период”, обясни още Драганов. За българите примамливи се оказват и дестинациите, в които вече има осигурен директен чартър. Друг такъв пример са Малдивите, в които почиващите от Летище „София” кацат директно в Мале.

„Занзибар е нова и интересна дестинация, не толкова често посещавана. Освен нея се отвори и Йордания, както и Египет. Търсени са и Малдивите. Съчетанието на липсата на PCR с топло море, е водещо при избора за почивка”, казва и климатологът проф. Георги Рачев, който е и зам.председател на Асоциацията на туристическите агенции. Той уточни, че на традиционните пазари вече се променя начинът на мислене.


Още за: българи   Египет   Занзибар   Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар