Дървена батерия ще зарежда мобилните телефони

22 септември 2013 15:54   6426 прочита


Mобилни устройства придобиват все по-голяма популярност, а един от малкото проблеми в работата им продължава да е свързан с краткия живот на батерията им. Учени от цял свят постоянно експериментират с нови технологии, които да отстранят този недостатък и да доведат до навлизането на все по-функционални джаджи. Екип от изследователи от University of Mariland сега намериха интересно решение на този проблем, предаде сайтът sciencedaily.

Всъщност те успяват да разработят уникална батерия от ново поколение, която е хиляда пъти по-тънка от лист хартия. За да постигнат този ефект те използват дървесни влакна, които не само намаляват размерите и, но също така я правят безвредна за околната среда. По този начин те отстраняват проблемът с това, че съвременните батерии са създадени от твърди основи, които са твърде крехки, за да издържат достатъчно дълго на подуване и свиване, когато съхраняваните електрони преминават през тях.

Създателите и увериха, че тя може да функционира безпроблемно дори и при 400 цикъла на зареждане, което я прави една от най-дълготрайните нанобатерии досега. Използването на дървесни влакна е именно причината, която и позволява да издържи толкова много цикли на зареждане. Предстои да видим колко време ще им отнеме да оптимизират своята технология и да я представят официално на пазара. - actualno.com


Още за: батерия   апарати   дърво   Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар