Доброволец охранява опасна шахта, за да предпазва шофьорите

11 август 2020 10:00   2478 прочита


Той намества капака върху шахтата след всяко преминаване на автомобили

Напълно абсурдна ситуация със система за охрана на дълбока близо четири метра шахта. В столичния кв. ”Младост” 2 доброволец, седнал във фотьойл, дава дежурства, за да я охранява от разсеяни шофьори.

Старият капак на шахтата „отлежава на дъното й”, а „за да спасят положението”, ентусиасти взели капак от друга шахта. Той обаче се оказал неподходящ. За да няма инциденти доброволец, въоръжен с лост, намества капака след всяко преминаване на автомобили.

Мъжете сложили и автомобилни гуми върху шахтата, за да предупредят шофьорите. Недоброжелатели обаче ги събарят или ги изместват. Ситуацията се повтаря всяка сутрин в продължение на месеци. В началото на юли Ивайло Танчев подава многократно сигнали до „Софийска вода”. Те обаче са заявили, че шахтата е частна. Подавани са сигнали и към полицията, но без успех.

На 23 юли Танчев подава и сигнал към Столична община, но отново без успех. „В петък спираме да се занимаваме с тази дупка. Настройваме камерата да гледа към дупката, за да заснеме всички, паднали в дупката. Ако решат да съдят общината, ще им предоставим запис. Общинските служители заявиха, че ще вземат сигнала ми под внимание след месец. Нищо повече не можем да направим”, обясни Ивайло Танчев./nova.bg


Още за: мъж   доброволец   шахта   Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар