До 500 лв. глоба за непочистен сняг пред блока

19 ноември 2018 09:24   2268 прочита


Управителят на етажната собственост и търговците в София могат да се сдобият с акт до 500 лв. за непочистен сняг пред блока или дадения обект.

Преди това да се случи обаче, физическите лица биват предупреждавани от Столичния инспекторат, след което следва фиш на стойност 50 лв., а накрая се стига и до акт, който може да бъде до 500 лв., обясниха от „Московска“ 33 пред вестник „Монитор“.

От общината предупредиха в неделя управителите на етажната собственост и търговски обекти, че имат ангажимент да почистят прилежащите към сградите тротоари.

Всички снегопочистващи машини са били на терен тази нощ в столицата, съобщиха от пресцентъра на общината.

Обработени със смеси против заледяване са пътните платна на улиците, по които се движи общественият транспорт, общинските пътища, както и главните улици в кварталите на София.

Във високите места на столицата, където има по-големи количества сняг, е извършено избутване на снежни маси от пътните платна. Планинските пътища Алеко-Драгалевци и Бояна-Златни мостове са опесъчени.

Към момента се изпълняват всички маршрути на градския транспорт, посочват още от Столична община.

Екипите, ангажирани със снегопочистването и техниката, ще останат на терен и ще продължат работата си при необходимост и през деня. В момента работят 56 машини./profit.bg


Още за: глоба   сняг   блок   обект   Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар