Ќовините на югозападна Ѕългари€
 ƒомашен мехлем разрушава шиповете ”чените с революионно откритие! "”биват" псориазиса с клетъчна терапи€
   –егистрац舫абравена парола

ƒжебчи€ в »биса удари джакпота с часовник за 1,3 млн долара


6 юли 2019 10:44   3126 прочитаѕрез миналата седмица безгрижната почивка на азербайджански турист в »биса р€зко поскъпна, след като джебчии откраднали луксозни€ му часовник. Ќе един и двама души са ставали жертва на ловките джебчии из оживените туристически дестинации, каквато е и »биса.

¬печатл€ващото в случа€ обаче е, че часовникът не е просто скъп, а един от най-скъпите и луксозни в света. Ќа ръката на 22-годишни€ азербайджанец сто€л часовник RM 50-03 Tourbillon Split Seconds Chronograph Ultralight McLaren F1. Ћуксозни€т часовник идва и със съответната цена - 1,3 млн. долара, съобщава Bloomberg. „асовникът е и доста р€дък, защото от него са създадени само 75 бройки след като McLaren пусна модела през 2017 г.

—поред испански€ Diario de Ibiza, собственикът на часовника се разхождал край морето в »биса около 4:30 през нощта на 19 юни, когато крадецът го нападнал. ћъжът получил травми по китката и ръката. ¬еднага след кражбата уведомил властите на испански€ остров. ¬дъхновен от болидите на McLaren във Formula 1, часовникът е истинско техническо постижение. “ой тежи едва 38 грама с каишката и е направен от суперлек титаний.

Ўвейцарски€т производител на часовници Richard Mille е използвал при създаването на модела две от сплавите си Carbon TPT и Graph TPT - материал, шест пъти по-лек от стоманата и 200 пъти по-силен. ¬ създаването на часовника е използван и графен, материалът, чието откритие донесе на учените Ќобелова награда за физика през 2010 г. ƒизайнът на часовника е и лек намек към Formula 1.

ƒизайнът на циферблата напомн€ воланът на колите на McLaren. —поред експерти крадецът веро€тно не е бил напълно на€сно със стойността на часовника. ‘актът, че е толкова р€дък, го прави доста труден за препродаване. "Ќай-веро€тно е разпознал, че е часовник Richard Mille, а не че е Richard Mille за $1 млн.", казва ƒжеймс Ћамдън, основател на фирма, ко€то продава винтидж часовници.

ѕроизведени€та на швейцарски€ часовникар са изключително скъпи и имат доста разпознаваем вид. —поред Ћамдън, дори и на черни€ пазар, супер скъпи€т часовник ще се продаде само за част от цената, ко€то е платил оригинални€т му собственик. " ойто и да може да си позволи тази цена, би си купил нов", категоричен е Ћамдън./blitz.bg/

ќще за: турист  джебчи€  жертва ќще от: Ћюбопитно

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.