Човек оцеля три дни на дъното на океана (ВИДЕО)

05 декември 2013 12:01   4620 прочита


Харисън Оджегба Окене попаднал във въздушен мехур на обърнал се влекач на 30 м дълбочина

Екип южноафрикански гмуркачи успял да спаси мъж, прекарал почти три дена във въздушен мехур на обърнал се влекач на 30 м дълбочина в Атлантическия океан край нигерийския бряг, съобщи Асошиейтед прес.

Спасеният Харисън Оджегба Окене е бил готвач на плавателния съд. Когато той се обърнал, бил в банята. Успял да се добере до кабина, която му изглеждала по-безопасна, затворил се в нея и започнал да чака и да се моли, припомняйки си живота си. Започнал да се тревожи, когато чул как риби - акули или баракуди, си съперничат за голяма плячка. Водата започнала да се покачва и той се качил по-високо. Единственият му хранителен запас бил бутилка кока-кола. Вече мислел, че ще умре, когато чул звука на корабен двигател и спускаща се котва.

Помислил, че заради големината на влекача гмуркач надали ще го намери и започнал да разбива кабината. След това чул как гмуркачите се отдалечават. Когато настигнал един от тях, го поуплашил, защото никой не очаквал да бъде намерен жив човек 72 часа след инцидента. Спасителят първо стоплил Окене с топла вода, след това му поставил кислородна маска. Когато го извадили от влекача, го поставили в декомпресионна камера и така го върнали на повърхността. Останалите 11 моряци на влекача са загинали. Гмуркачите били на експедиция край западното крайбрежие на Африка, когато получили зов за помощ./БЛИЦ


Още за: оцеляване   влекач   океан   Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар