Четирима корабокрушенци оцеляха 32 дни в Тихия океан

12 февруари 2020 15:41   3945 прочита


Двама мъже, жена и 12-годишно момиче бяха открити живи

Двама мъже, жена и 12-годишно момиче бяха открити живи след едномесечно плаване в Тихия океан. Няколко дни те се възстановяваха от изтощение и обезводняване на Соломоновите острови. Корабокрушението, което са преживели е отнело живота на осем техни спътници, включително бебе, съобщи АФП.

Групата от провинция Бугенвил в Папуа Нова Гвинея заяви, че са оцелели, като се хранели с кокосови орехи, плаващи в морето, и са събирали дъждовна вода в купа по време на 32-дневното си премеждие, информира БГНЕС. Вестник „The Solomon Star News” съобщи, че групата е тръгнала от Бугенвил на 22 декември, възнамерявайки да отпразнува Коледа на Картърските острови, намиращи се на около 100 километра.

Оцелелият Доминик Стали разказа, че малкият им кораб се преобърнал и някои от групата се удавили. Останалите успели да обърнат отново кораба и да се качат в него, но само четирима оцелели докато плавали в отдалечените води, захвърлени сред мощни океански течения. „Не бихме могли да направим нищо с техните мъртви тела, просто трябваше да ги пуснем в морето”, каза той пред вестника. Стали сподели, че редица риболовни кораби минавали край тях без да ги забележат и накрая били прибрани на борда на един от тях край Нова Каледония, след като изминали около 2000 километра.

dnes.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар