Call of duty и други популярни електронни спортове в Bwin

01 юли 2021 00:46   3164 прочита


Електронните спортове далеч не са ново явление - както по света, така и у нас. Това, обаче, не пречи обаче с времето те да набират все по-голяма популярност както сред нови, така и между опитни играчи. B win онлайн казиното дори предлага цяла секция в сайта си, посветена на е-спортовете. 

На какво се дължи тази мания, защо толкова голям брой хора у нас за зарибени по електронните спортове и кои са най-популярните такива, ще разберем в тази статия. 

Какво представляват електронните спортове?

Преди всичко, позволете ни да върнем лентата малко назад и да започнем с това какво точно представляват е-спортовете и откъде започва всичко. 

Когато споменем за електронен спорт, в главата на всеки фен изниква видео игра, на която играят както професионалисти, така и аматьори. Вместо, обаче, да играят просто любителски, геймърите участват в турнири, борят се за определени титли и печелят награди, свързани с постиженията си. Точно по този начин компютърните игри прераснаха в изключително важна основа за съществуването и развитието на електронните спортове.

Защо хората са луди по E-sports? 

Причините са много. Любовта и желанието, с които подхожда геймърът към видео играта, не могат да се обяснят по толкова простичък начин. Общо взето, можем да кажем, че игрите са истинска страст и само този, изпитал чувството да бъдеш запален геймър, може да разбере за какво говорим. 

Също така, една от причините за повишения интерес към е-спортовете са карантините и извънредните положения. Можем да отправим специални благодарности към редицата локдауни, мерки и ограничения, които наложиха властите, и накараха милиони хора, принудени да стоят у дома, да търсят алтернативи на забавленията си до момента. Точно тогава много от тях избраха именно електронните спортове!

Най-популярните е-спортове

След като описахме какво представляват е-спортовете и защо толкова много хора ги обичат, е време и да ви покажем с детайл каква точно може да бъде една игра (а в нашият случай, дори четири) ! Ето и кои са най-популярните от тях:

• CS:GO

Counter-Strike несъмнено е един от фаворитите на феновете на електронните спортове. Бойната обстановка, напрежението, оръжията, експлозивите, екипировката, очилата за нощно виждане и прочие са само част от преживяването, наречено CS:GO. Геймърите на Counter-Strike определено ценят изпълнението на специалните задачи и спечелването на редици състезания. 

• Dota 

Defense of the Ancients, или накратко Dota, е видео игра, в която главната цел е да се унищожи сградата на противника. В тялото на герой, всеки от нас може да се включи в увлекателното приключение на враждуващите фракции, крийповете, лечебните сгради и защитните кули. Изключително популярна и любима на много играчи, Dota съчетава в себе си качествата, които правят една компютърна игра интересна и успешна.

• League of Legends

League of Legends, накратко LoL, или у нас известна просто като “Лига”, предлага на играчите голям избор от герои, с които могат да играят и печелят точки. Всеки мач е различен, но един геймър трябва да следва дадени правила и насоки, за да печели сила и с времето да прогресира. Целта на играта е да се разруши така наречения “Нексус”, което е фатално за противниковия отбор. 

• Overwatch

Подобно на League of Legends, Overwatch е мултиплейър игра. Отборите са два, като всеки се състои от шест души. Всеки играч трябва да избере герой, с който да играе, като всеки отделен герой има свои собствени характеристики, предимства и недостатъци.  Концепцията на Overwatch е изключително интересна – сюжетът на играта се развива шестдесет години напред в бъдещето, където можем да видим роботи с изкуствен интелект и своя собствена воля. 

Надяваме се днешната статия да ви е била полезна и интересна! Бъдете разумни, ако решите да залагате на електронни спортове. Благодарим, че четохте докрай!

 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар