Българка стана "Мис Турция"

07 октомври 2019 09:30   5404 прочита


Красавица с българска жилка бе избрана за най-красивата жена в Турция. 22-годишната Симай Расимоглу е носителката на титлата „Мис Турция“ за 2019 г. Финалът на състезанието се проведе в сряда вечерта в Истанбул. „Много съм щастлива и горда, че ще представя страната си пред света“, каза след спечелването на титлата новата „Мис Турция“. Красавицата Симай е дъщеря на изселническо семейство от България. Родителите на Симай са от Кърджалийско. Баща й е от гр. Джебел, а майката - от Момчилград. Симай Расимоглу е първата победителка от имигрантско семейство. Тя успя да пребори конкуренцията и да спечели титлата сред 20 красавици от цяла Турция.

„Мис Турция“ 2019 е висока 188 см и тежи 57 килограма. Прави впечатление, че тя е най-високата „Мис Турция“, печелила някога титлата. Симай е завършила „Архитектурна реставрация“ в университета „Улудаг“ в Бурса. Хубавицата ще представи Турция на конкурса „Мис Свят“, който ще се проведе в Англия.

Симай Расимоглу живее в Истанбул и работи в частна фирма, като вътрешен дизайнер, пишат турските медии. Тя не пропуска да отбележи, че винаги е обвързана с изкуството. Сред своите цели красавицата си е поставила да се доразвие в своята област и да завърши второ висше. В своята профил във Фейсбук новата „Мис Турция“ не е забравила и България. Симай Расимоглу е публикувала своя снимка от Момчилград – родния град на майка й. Публикуваме няколко снимки на родната красавица - наистина е зашеметяваща! /hotnews.bg


Още за: красавица   жилка   жена   Турция   Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар