България има ново дете чудо с изключително рядка дарба   

22 ноември 2022 10:14   3794 прочита


 

Шестгодишната дъщеря на "Мисис България Интернешънъл 2022" Манита Вартан покорява музикалните сцени и конкурси на България. Елизабет Армен Амбарцумян е на 6 години от Пловдив. Родителите на детето забелязват за първи път дарбата и едва на 3 годинки и половина, когато тя започва да свири по слух на детска играчка пиано песничките за деца. ,пише Пловдив24

Същевременно изпъква с невероятна памет и успява да подготвя нови песни за денонощие. По-късно експерти откриват, че детето има невероятно рядката дарба абсолютен вроден слух, което е феномен. От най-ранна възраст тя вече има репертоар на три езика. 

В момента тя е носителка на редица медали и отличия от национални и международни конкурси и състезания, част от тях са две първи места на Международен фестивал "Корабът на мечтите", златен медал от Международен фестивал Карнолски, сребърен медал от Национален конкурс "Петнадесет лалета", сребърна статуетка на Национален конкурс "Полските щурчета" под патронажа на Веселин Маринов, 2 златни медала на международния конкурс София Гран При, бронзова статуетка от МФИ "Утринна звезда"- Златни пясъци и Приз статуетка от "Северно сияние" Русе, както и редица други изяви на национално и международно ниво. 

Завършва майсторски клас при маестро Етиен Леви по време на детския фестивал "Карнолски" за вокално майсторство тази година на българското Черноморие, а в момента е солист във вокално студио "Синтез" към ОДК Пловдив и е в класа по пиано на професор Пламен Арабов. 

Манита Вартан споделя, че е отдадена на таланта на дъщеря си, като двете не веднъж прославят Пловдив. Ежедневието на детето преминава в подготовка, репетиции и уроци. Малката Елизабет казва, че обожава музиката, сцената и най-вече публиката, която я зарежда и е резервоарът към успехите й. 

Обожава да пее за България, в репертоара й са заложени редица песни с патриотична насоченост, а любимата и е "Моя страна, моя България". В момента и предстоят записи в студио, както и многобройни изяви в празничния декември. Да пожелаем успех на малката голяма звезда Елизабет Армен! 


Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар