Богата принцеса почина на 32 години

16 май 2020 07:36   3861 прочита


 Принцеса почина преждевременно. Наследничката на австрийския монарх Карл I - последният владетел на Австро-Унгария - принцеса Мария Галицин, почина внезапно на 32-годишна възраст от сърдечна аневризма, оставяйки след себе си двугодишен син. 

Принцеса Мария живееше в Хюстън с партньора си Риши Сингх. Тя е починала само шест дни преди 32-ия си рожден ден. Новината беше публикувана най-напред сред некролозите на местния вестник, в който се посочва, че оставя син Максим, пише "Дейли Мейл". 

Тя бе погребана в местно гробище в Хюстън. 


Принцесата е родена през 1988 година. Родителите ѝ са руският аристократ княз Пьотр Галицин, и Мари Анна-Галицина, дъщерята на австрийският архиепископ Рудолф, най-малкият син на император Карл I и съпругата му Зита. Това са последните монархически владетели на Австрия, завършили в изгнание след Първата световна война. 

След като се е родила в Люксембург, Мария продължава да живее в Русия, завършва интериорен дизайн в Белгия и преследва кариера в Брюксел, Чикаго и Хюстън, където умира. Съпругът й Риши Сингх е един от най-известните готвачи в елитен хотел в Хюстън, информира "Канал 3". 

Тя е едно от шест деца с три сестри - принцеса Ксеина, Татяна и Александра - и двама братя, принцовете Димитри и Йон Теймураз. 


Още за: принцеса   почина   32   Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар