BMW X5 се превърна в бърз и "зелен" хибрид

02 септември 2019 09:37   3087 прочита


Компанията BMW започна да приема поръчки за нова модификация на кросоувъра си X5, която съчетава бензинов двигател и електромотор. Тази версия се отличава не само с един от най-добрите показатели по пробег само на ток, но и с отлична динамика.

Силовият агрегат на кросоувъра с индекс xDrive45e се състои от 3,0-литров редови двигател с 6 цилиндъра и турбо, развиващ мощност от 280 к.с. На него му "помага" електромотор със 110 к.с., като съвкупната мощност на системата е 394 к.с. и 600 Нм въртящ момент.

Целият този внушителен потенциал се реализира с помощта на 8-степенна автоматична скоростна кутия и фирмената система за задвижване на четирите колела xDrive. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 5,6 секунди, а максималната скорост е 235 км/ч. Без да включва бензиновия двигател кросоувърът изминава до 87 км (измерени са по новия цикъл WLTP), като развива максимална скорост от 135 км/ч.

От компанията твърдят, че средният разход на гориво в смесен цикъл е между 1,2 и 1,9 л/100 км. За това помага и 24-киловатовата батерия, както и новата система за управление на електрониката. Батерията "изяжда" 150 литра от багажника, но в BMW смятат, че и оставащите 500 литра са напълно достатъчни.

В стандартното оборудване на хибридното BMW X5 влизат пневматично окачване и електронноуправлеями амортисьори, а като опция се предлага завиваща задна ос. Освен това, новата модификация е получила и синхронизатор на звука, който се задейства при движение само на електричество, за да предупреждава пешеходците./ automedia.investor.bg/

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар