Бил Гейтс закупи първия си електромобил 

20 февруари 2020 06:53   2163 прочита


 Основателят на Microsoft Бил Гейтс закупи своя първи изцяло електрически автомобил. Това е Porsche Taycan Turbo. Гейтс даде информация за своя електромобил пред YouTube блогъра Маркус Браунли. 

Бил Гейтс даде за пример автомобилната компания на Илън Мъск Tesla като пример за използването на алтернативни източници в бизнеса. Но добави, че засега пробегът на електромобилите не е толкова голям, колкото е пробегът на автомобилите с двигател с вътрешно горене. Гейтс каза още, че няма нито един електромобил на Tesla. 

Разказвайки за своя нов Porsche Taycan Turbo милиардерът сподели, че това е неговият първи електромобил и той много му харесва. Разбира се, Twitter потребителите веднага се поинтересуваха от мнението на Илън Мъск за всичко това. А един от коментаторите отбеляза, че много от зрителите ще се съобразят с мнението на Бил Гейтс, понеже той е „умно момче“. Мъск отговори че не е впечатлен от тази беседа с Гейтс. 

Навярно Бил Гейтс иска да притежава нещо по-скъпо от това, което предлага Tesla. Цената на електромобила Porsche Taycan Turbo е малко над $150 хиляди. Да си припомним, че базовата конфигурация на Tesla Model 3 е с цена почти $35 хиляди, а Model S версия Long Range Plus струва $79 000. Явно Porsche Taycan Turbo е по-подходящ за Бил Гейтс. Petel.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар