Бил Гейтс: Следващата пандемия ще бъде десет пъти по-лоша 

28 януари 2021 06:35   1 коментар   8862 прочита


  

 
Основателят на Microsoft и мултимилиардерът Бил Гейтс смята, че светът не е готов за следващата пандемия, която според него може да бъде десет пъти по-лоша от пандемията на коронавируса. 

"Не сме готови за следващата пандемия... Тази пандемия е ужасна, но бъдещата пандемия може да бъде десет пъти по-лоша", казва основателят на Microsoft, цитиран от Süddeutsche Zeitung. 

Гейтс обаче заяви, че се надява ситуацията да се промени след две години. „Надявам се след две години ситуацията да изглежда по различен начин. Ваксини, тестове, лекарства, епидемиология, мониторинг - много може да се направи “, каза той. 

Коронавирусът вече е станал част от ежедневието в същата степен като природните бедствия като земетресения и торнадо и климатични промени, каза той. Той призова правителствата по света да защитят гражданите от тези събития. „Още по време на тази пандемия щеше да има голяма разлика, ако подготовката беше малко по-добра“, каза основателят на Microsoft. 

Гейтс добави, че по-добрите диагностични възможности биха позволили по-бързо откриване на случаи и значително да намалят броя на смъртните случаи, и призова за поука от това.  Глас 


Още за: пандемия   бил гейтс   Още от: Любопитно

Принтирай статия
1 коментар
28 Януари 2021 07:56 | БаБА ПАЧКА АЙДАРОВКА
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

УБИЕЦ -ДАНО СЕ НАМЕРИ НЯКОЙ ДА ВИ ИЗБИЕ МАМИЦАТА ВИ ДОЛНА УБИИЦИ
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар